Opstelling : Turkije

Volkan, Gonul, Toprak, Kaya, Kaldirim, Adin ('56 Tore), Mehmet, Inan ('73 Tosun), Arda, B. Yilmaz ('56 Sahan), Bulut

 

 

Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi ('46 Jeffrey Bruma), Daley Blind, Jordy Clasie, Wesley Sneijder, Leroy Fer, Arjen Robben, Robin van Persie ('46 Dirk Kuyt), Jeremain Lens ('89 Memphis Depay)

 

 

Datum

15-10-2013

Locatie

Istanbul (ŞŁkrŁ Saracoğlu Stadion).

Tijd

21:00 uur (Ned. tijd)

Aantal toeschouwers

50.530

Scheidsrechter

Olegario Benquerenca (POR)

Gele kaarten

Turkije: Kaldirim
Oranje: Bruno Martins Indi, Daley Blind, Daryl Janmaat

Rode kaarten

Geen.

Score verloop

0-1 Arjen Robben ('8)
0-2 Wesley Sneijder ('47)

 
De wedstrijd in Istanbul, toch wel een bijzondere wedstrijd, deze wedstrijd, hectiek en bij winst als het mee zit als groepshoofd op het WK 2014 dacht ik.Samen met Alex vertrokken naar Turkije. Hij was op maandag 14 oktober om 05:00 uur bij mij, en even over 05:00 uur reden we weg richting Eindhoven, alwaar wij met Transavia naar Istanbul, (Sabiha GŲkÁen) vlogen.
Geen file op dit vroege tijdstip en rond 06:15 uur kwamen we op de luchthaven aan. Auto geparkeerd en richting de luchthaven. Daar waren al meer Oranje fans aanwezig. En na een lekker bakkie koffie te hebben gedaan, met een echt Brabants worstenbroodje, vertrokken we keurig op tijd.       
 
We kwamen zelfs 15 minuten eerder dan gepland aan op de hele mooie en moderne luchthaven Sabiha GŲkÁen, op het Aziatisch gedeelte van Istanbul. Er is nog een luchthaven op het Europese gedeelte van Istanbul, het AtatŁrk Airport.
Van de boot was het nog 10 minuutjes lopen naar het Golden Horn hotel. Op weg naar het hotel kwamen we de familie uit Almere tegen. Gelijk maar even afgesproken om ís avonds gezamenlijk te gaan eten. Prima.
Aangekomen in het hotel om 14:15 uur, werden we vlot ingecheckt. Kamer, klein, maar voldoende. Even de paspoorten, beetje geld en de I pad van Alex in de kluis gelegd, ik ook maar even mijn mini laptop, paste net dacht ik.
Nou voordat we weggaan om een beetje de omgeving te verkennen en een eerste biertje te gaan drinken, maar even de kluis getest of die ook weer open wilde. Dat ging niet helemaal lekker, hij gaf wel open aan, maar hij was niet open, en de display gaf error 1 aan. Dat gaat lekker, en we hadden zoín dorst en ook wel trek, want we hadden nog niets gegeten. Wij de receptie gebeld, die kwamen en snapte het ook niet. Monteur is onderweg, ongeveer 10 minuten. Dat werden er 20 en om hem op een speciale manier te openen hadden ze niet de goede inbussleutel bij zich, die moesten ze nog even kopen in de winkel. Weer 10 minuten. Ik toch maar even weg om een blik bier te scoren, en zowaar gelukt, is niet heel gemakkelijk daar.
Toen ik terug kwam bleek het in orde te zijn, was gewoon mijn schuld. Mijn mini laptop was net iets te groot en daardoor kon het mechanisme waarmee de deur van de kluis geopend word, niet goed werken.
 
 
 
He he, eindelijk, eruit om even wat te eten en wat biertjes achterover te slaan. Dat ook gedaan, en ook even een Raki genomen, hoort erbij, je bent in Turkije of niet. Maar die hakte er, na een paar biertjes erbij, behoorlijk in.
  
Goeiendagschotel zeg!!!!

 

 


   

 

Maar even om half 6 een uurtje op bed liggen. Om daarna met de familie uit Almere te gaan eten.
  
Werden we gewekt door Eric-Jan, heeeee waar blijven jullie, kut, het is al 5 over 7, ow ow, tja Raki he. Gauw meegegaan en lekker gegeten die avond, met gratis Baklava en Turkse thee toe.
 

  
Daarna nog even lekker gezongen in een Ierse pub en na de nodige biertjes, lagen we om half 2 op bed, netjes toch??? 
 

Hier Jos met een aantal feestgangers in de Pub. Ze kwamen uit Rusland en weet ik allemaal nog meer. Was gezellig!!!


   

 


Om 09:00 uur de wekker gezet, matchday!!!! Even ontbijten en daarna afgesproken met de fam. Van Hoorn uit Almere om even naar de Bazaar te gaan en de blauwe moskee te bezoeken. Helaas, offer feest, de Bazaar was dicht, op naar de moskee, die wel bezocht, zoals je op de fotoís kunt zien.   
 
 

Ja hoor, daar is tie, de beroemde blauwe moskee. De enige met 6 minaretten. 


 


   

 

 

Prachtig zeg, dat Oranje in de blauwe moskee, echt geweldig.

 

  

 
 
De beveiliging van het Paleis wilde ook graag op Oranjeachterna.nl, hem maar een kaartje gegeven, hij vond het geweldig.
 
Heb nog gevraagd of ze mensen zochten, maar nee, ik sprak niet goed Turks zei hij, dankjewel!!!

  
   

 

Daarna terug naar het hotel en rond 14:00 uur weer met de boot naar de overkant, om richting het stadion te gaan en daar wat sfeer te proeven en kebab en natuurlijk het Turkse bier Efes.  Rondje om het stadion gelopen en rond 17:00 uur werd het al behoorlijk druk. Ik had al gauw een zaakje gevonden waar het bier lekker goedkoop was.
 
Ook zaten daar wat Oranje supporters op het terras en die werden gezellig toegezongen door honderden Turkse aanhangers, waarvan acte hieronder.


 

Rond 20:00 uur het stadion ingelopen. Was nog even zoeken, maar ging allemaal goed. Ik vond de politie wel wat angstig, en ze waren oprecht bezorgd over ons. Dat maakte mij wel wat lichtelijk nerveus, totaal overbodig achteraf. 
   

 


Overigens zat het stadion een klein uur voor de wedstrijd al helemaal vol en werd er flink gezongen door de Turkse aanhangers, wij kwamen er niet boven uit, en als we zongen begonnen ze heel hard te fluiten.
 

Opkomst der elftallen.
Turks Volkslied.
 
Oké, aftrap 21:00 uur, en na 8 minuten, konden wij juichen, geweldige vrije trap van Arjen Robben, Boemmmmmm, 0-1, heerlijk. Ik zag het al helemaal zitten, groepshoofd, voor mijn reis, best noodzakelijk, want anders zou ik de eerste wedstrijd kunnen missen, we vertrekken namelijk op 12 juni en Landen in Rio, als de tweede helft van de openingswedstrijd begint in Sao-Paulo.
 

Ik vond Oranje goed spelen, vooral Ron Vlaar vond ik erg goed, maar niemand verzaakte vond ik, ook Wesley Snijder vond ik goed spelen.
De Turken probeerde het wel, maar waren niet bij machten het Oranje heel moeilijk te maken. Maar toch, ik was er niet gerust op. Je weet het niet, kan zo maar gelijk worden, publiek er massaal achter en dan weet je het nooit. En met die verschrikkelijke scheids uit Portugal, wist je het maar nooit. Maar eigenlijk had Nederland al voor rust afstand moeten nemen van Turkije, maar de ruststand bleef 0-1.

In de rust werden Sylvia en Suzanne nog door het team, wat tegenwoordig altijd mee gaat, van Ons Oranje geÔnterviewd.  

 


 

Na de rust, was het gelijk raak. Een hele mooie Oranje aanval, uitstekend afgemaakt door Wesley Snijder, 0-2 Yeahhhhhhhhhhh, groepshoofd, dacht ik. 


   

 

 
Net zo als in de eerste helft bleven de Turken het wel proberen, maar vond de 0-3 meer in de lucht hangen dan een goal van Turkije.
 
Ja hoor en na 92 minuten voetbal was het zo ver, weer gewonnen
 

 
Nadat we ruim 45 minuten moesten wachten voordat we het vak uit konden, wilde we snel naar de haven om de laatste boot nog te halen. Dat lukte niet meer. Mede na tussenkomst van de Nederlandse politie, werden we met bussen naar de blauwe moskee gebracht, daar vandaan was het nog 10 minuutjes lopen naar de pub.
Ik ben eerst even naar het hotel gegaan om even het thuisfront te bellen, mijn telefoon was leeg, vandaar terug naar het hotel. En rond 01:15 uur kwamen we aan bij de pub.
Nog de wedstrijd terug gekeken en het niet zo laat gemaakt, iedereen was moe. Dus rond 03:00 uur lagen we op bed. Nog even de uitslagen bekeken en ik zag dat Zwitserland had gewonnen en dat Uruguay Ė ArgentiniŽ 2-1 stond, kloten allemaal, maar ik ga nu toch echt slapen.
De volgende ochtend meldt het AD, geen groepshoofd, we blijven 9e op de FIFA ranking. Toch hoop ik dat de FIFA Oranje tegemoet komt. Afwachten dus, kijk met spanning uit naar de loting op 6 december, als we maar geen A2 loten, dan vind ik het goed. 
Inmiddels weten we dat Nederland 8e staat op de FIFA ranking en dat alleen met hulp van JordaniŽ Nederland nog groepshoofd kan worden, echt kloten, maar we zien wel.
Dan volgen er volgende maand nog twee oefenwedstrijden tegen Japan en Colombia, en dan is het de winter van de lotingen. 6 december WK loting, en 23 februari de loting voor het EK in 2016, de groepen voor de kwalificatie.
Met een laatste blik op het mooie Istanbul nemen we afscheid.
Nou voor meer fotoís van Istanbul kijk je natuurlijk op de Fotopagina, ruim 50 stuks. Ik zeg, tot 16 november in Genk, voor Japan Ė Nederland.
Groetjes
Rob