In de aanloop naar het Wereldkampioenschap in BraziliŽ, zijn er natuurlijk een hoop trainingen. Een aantal daarvan zijn openbaar. Straks in Rio zullen er ook nog een aantal openbare trainingen zijn, en hoop er daarvan ook eentje van bij te wonen.

Maar op vrijdag 30 mei dus de openbare training in de kuip. Het was prachtig weer, de dag na Hemelvaart, dus veel mensen vrij, en ook de scholen zijn dan gesloten, dus waren er ruim 5000 toeschouwers op de training afgekomen. De training duurde een uurtje, van kwart voor 12 tot kwart voor 1. Het stadion ging om een uur voor de training open. 

Ik heb niet heel veel bekende vaste supporters gezien, alleen mijn favoriete dames groepje uit Pijnacker, die waren er wel.

Leuk om de Oranjespelers zo te zien. Ik had het zelf nog nooit meegemaakt. Er werd rustig getraind en het publiek vermaakte zich wel. Ik wel. Met balletje hooghouden in een groepje, tot een partijtje 5 tegen 5. Waarbij op de ene helft van de grasmat de 10 geselecteerde voor de wedstrijd tegen ghana stonden en aan de andere kant de spelers die zich nog in de basis moesten spelen. Daarbij viel Lens op, vond ik.

A.s. dinsdag is er weer een openbare training, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Wales. Zoals het er nu naar uitziet, ga ik die training ook bekijken. Die zal wel minder druk zijn. Dan is het een gewone werkdag en ook de kinderen zitten op school. Ik ben benieuwd.

Hieronder heb ik een filmpje staan van het partijtje, en op de Fotopagina staan de fotoís van de training. 

Vanavond de wedstrijd tegen Ghana, uiteraard komt daar ook een verslag van, uiterlijk hoop ik die maandag online te hebben.

Groetjes
Rob.