Opstelling : TjechiŽ

Cech, Kaderabek, Kadlec, Prochazka, Limbersky, Krejci ('66 Pilar), Dockal, Rosicky, Vacha ('81 Kolar), Darida, Lafata ('72 Vydra)

 

Opstelling : Nederland

Memphis Depay, Robin van Persie, Wesley Sneijder, Nigel de Jong ,Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Joel Veltman, Daryl Janmaat, Jasper Cillessen.

Wissels:'39 Luciano Narsingh voor Joel Veltman

 

Datum

09-09-2014

Locatie

Praag (LetnŠ Stadion Generali ArenA)

Tijd

20:45 uur

Aantal toeschouwers

17946

Scheidsrechter

Gianluca Rocchi (ItaliŽ)

Gele kaarten

TsjechiŽ: Prochazka, Limbersky

Oranje: Bruno Martins Indi

Rode kaarten

Geen.

Score verloop

1-0 Dockal ('22)
1-1 Stefan de Vrij ('56)
2-1 Pilar ('91)


Na de (oefen) nederlaag tegen ItaliŽ, 2-0, ging het nu weer om het echhie. 4 dagen na Bari, de eerste kwalificatie wedstrijd voor het EK 2016. Op zaterdag vertrokken met een flinke vertraging, namelijk 4 uur, omdat de luchtverkeersleiders zonodig moesten staken, en zondagochtend om 5 uur al weer het bed uit, voor de vlucht naar Praag om 07:20 uur. Dat betekende dat ik maar 3 uurtjes had geslapen. Was namelijk op zaterdag om half 12 thuis, het verslag van ItaliŽ nog online gezet en toen was het kwart voor 2.
Maar goed, je moet wat over hebben om Oranje achterna te reizen.
 
Nick en Ruben en Ewald kwamen naar mij toe en Alex ook, met 1 auto naar de luchthaven van Rotterdam gereden. Keurig op tijd vertrok het vliegtuig, zodat we al om 09:30 uur voet op Tsjechische bodem zetten.
Met de bus en metro naar het hotel, en keurig volgens schema, hahahahhahahahha, kwamen we om 10:15 aan bij ons hotel, het Yuryís in. We konden gelijk inchecken, en zelfs gelijk de kamers in, perfect geregeld allemaal.

 

Met bus 119 naar het metro station. Hier staan Suzanne, Lisanne, Natascha en Milou te wachten op de metro.

 

En wat aardig, er werden gelijk foto's van ons genomen, aardig hoor.

 

Daarna de stad in om Praag te verkennen, even een biertje gedronken bij de Dubliner en daar schoven ook Eus, Cees, Jos en Erik-Jan van Hoorn, Jeroen, Tristan en nog meer supporters aan, gezellig. Maar wij hadden een tour geboekt, dus moesten we om 14:00 uur op de afgesproken plek zijn. Waar ik de tour had geboekt had mij al gebeld, dus dat ging ook prima.

Eerst 45 minuten in een open busje, heerlijk want het was prachtig warm weer, daarna een kleine 3 uur lopend door Praag. Geweldige stad. Het was voor mij de eerste keer, en ik wil zeker nog een keer terug, je blijft fotoís schieten. Op de Fotopagina staan ruim 130 fotoís.
Na de tour even opgefrist en toen eten. 
 
   
 
Na het eten gingen de dames alvast naar de Dubliner, waar Danny van de supportersclub Oranje een soort Preparty aan het houden was. Wij, Alex, Ruben, Nick, Ewald en ikzelf kozen ervoor om even in de discotheek de Roxy te gaan kijken. Het was net na 22:00 uur, dus het was nog niet zo druk. Ruim een uur daar gebleven en toen ook vertrokken naar de Dubliner, waar het gezellig, druk, maar voorla heel warm was.
 
 
 
 
                     
 
 
 
                                      Gezellig druk in de Dubliner.
 

 
De volgende dag, eerst genoten van een heerlijk ontbijt en toen ging ieder even zijn eigen weg. Ik heb nog wat aan de website gedaan, centrum rondgelopen en toen naar de Dubliner, waar het al weer vroeg erg gezellig was.
 
Om 18:30 uur, met een kleine 700 man, in de bekende Oranje bus, die trouwens bijna weer op Nederlandse bodem staat, richting het stadion. Daar kwamen we rond 19:30 uur aan. Beetje vroeg maar vooruit. Niet echt een lekker vak waar we stonden, maar goed.
 
   
 
 

Alle vaste supporters waren er weer. Kijk ze maar zwaaien, o.a. Jeroen, Desiree, Josje, Erik-Jan, Irma en Tanja. Oja, en Kate zie ik ook nog zitten. Zonder Ron dit keer. Hopelijk de volgende keer er weer bij hoor Ron. 

 
 
 
Ja we weer gaan beginnen, zoals altijd met 0-0 hahahhaha
 

 
Dan de wedstrijd. Het begon, naar mijn inziens, hetzelfde als waar we mee geŽindigd waren in Bari tegen ItaliŽ, afgelopen woensdag. Slap, veel terug spelen en weinig flitsend spel. TsjechiŽ was beter, kreeg kleine kansjes. En in de 22e minuut was het dan zover. Een overigens prachtig doelpunt van Dockal, binnenkant paal het doel in, 1-0.
Oranje probeerde daarna wel wat. Hiddink sleutelde nog wat met de systemen, Veltman werd eruit gehaald, maar het haalde nauwelijks wat uit. Ruststand 1-0 dus.
   
 
 
 

Ruststand dus, 1-0

 

 
De tweede helft. Misschien was Oranje iets beter dan in de eerste, maar ik vond het nog niks, maar ach, je blijft achter het elftal staan. En misschien ben ik wel te verwend geweest de laatste tijd.
Maar goed, slap weer dus, maar af en toe zo waar richting de goal. Sterker nog, na aangeven van Daley Blind, kopte Stephan de Vrij prachtig in de verre hoek de 1-1 binnen.
 
Ik blij, iedereen blij. En nu erover heen. Dat probeerde Oranje wel, maar het was eigenlijk niet bij machten. En het bleef oppassen voor de gevaarlijk counters van TsjechiŽ. Ik had me al neergelegd bij
een gelijkspel. Uit TsjechiŽ, 1-1 had ik vrede mee, alleen niet op de manier hoe er gespeeld was.
 

  
 
Ik vond zelf de 2 minuten blessure tijd, die de Russische scheidsrechter erbij telde, nog wat weinig. Maar in de 92e minuut kreeg oranje, ik en menig Oranje supporter een behoorlijk klap te verwerken. Jan Maat kopte helemaal verkeerd terug, bal kwam op de paal en invaller Pilar schopte de 2-1 erin.
 
Toen had ik het wel even gehad. Ik had voor de wedstrijd al tegen Bartje gezegd dat er structureel iets mis was, en ik kreeg gelijk. Hoop ellende en stof tot nadenken/praten. Natuurlijk missen we Robben en vergeet ook niet Ron Vlaar, voor mij de beste speler van het WK, daar direct Robben en de Vrij achter.
   
 
 
 
Teleurgesteld verlieten we dan ook het stadion. We hoefde niet zolang te wachten al in Bari, een kwartiertje denk ik. Terug gelopen naar het centrum. Nog een blikje bier gekocht en gelijk naar het hotel gegaan.
Heb geen zin om dan nog gezellig te doen in het centrum van de stad na zoín nederlaag, dat kan ik gewoon niet.
 
Maar goed, nu een aantal dagen verder denk ik alweer positief en als we gewoon de wedstrijd winnen thuis tegen Kazachstan op 10 oktober en dan 13 oktober de topper uit bij IJsland winnen, dan staan we gewoon bovenaan in de groep.
Wat dat betreft is er niets aan de hand. Maar in IJsland heb je niet zomaar gewonnen, die speelden erg goed, ook al speelde ze met een man meer.
Ik ben ook benieuwd als Guus en zijn mannen gelijk spelen of verliezen tegen Kazachstan en verliezen van IJsland, denk niet dat Guus de kerst haalt dan, ben benieuwd.
 
Hieronder 21 fotoís en op de Fotopagina nog ruim 100 fotoís van het mooie Praag.
 
Geniet ervan.
 
Rob.