Opstelling : Nederland

Stekelenburg; Van der Wiel, Vlaar, Mathijsen, Willems; De Jong, Van der Vaart; Robben, Van Persie, Sneijder; Huntelaar.

 

Opstelling : Portugal

PatrŪcio; Pereira, Alves, Pepe, Coentr„o; Mereles, Veloso, Moutinho; Nani, Postiga en Ronaldo.

 

Datum
17-06-2012
Locatie
Charkov (Metalist stadion).
Tijd
20:45 uur
Aantal toeschouwers
35:000
 
Scheidsrechter
Nicola Rizzoli (It).
Gele kaarten
Portugal: Pereira (Por).
Nederland: Willems (Ned), Van Persie (Ned).
Rode kaarten
 
Score verloop
0 - 1 Van der Vaart (11)
1 - 1 Ronaldo (28)
2 - 1 Ronaldo (74)
Nou hier dan mij kleine verslag van de wedstrijd, Nederland Ė Portugal.. Tja wat moet ik er over zeggen. Er is al zo veel geschreven en gezegd.
Ben er natuurlijk zelf niet bij geweest en dat vind ik eigenlijk nog het eerste van het hele EK 2012, ik had er graag bij willen zijn. Misschien dan niet voor de resultaten, maar de sfeer en al mijn Oranje vrienden die ik daar heb gezien op tv beelden en ook in kranten en via de live stream op de supportersclub pagina. Maar ik heb gezworen nu geen wedstrijd en zeker geen toernooi mee te missen. Tenzij het op mijn werk echt niet kan natuurlijk, want zonder werk ook geen Oranje natuurlijk, moet toch brood op de plank komen natuurlijk.
De supporters in Charkov overigens hadden het zelfde gevoel als ik, achter Oranje blijven staan. Maar hier in Nederland werden ze na de eerste wedstrijd tegen Denemarken al afgezeken. Waardeloze supporters. Natuurlijk ben ik ook teleurgesteld, ik had me ook wel iets anders voorgesteld dan wat ik nu gezien heb, maar ja het is niet anders, leven gaan verder en op naar Brussel en de WK kwalificatie.
Dan de wedstrijd, nou ze begonnen, net als de twee voorgaande EK duels prima, het leverde zowaar een voorsprong op. Toch konden ze het niet vasthouden, en dat werd al zeer snel duidelijk. Na een goed spelende v/d Vaart, de werkelijk een mooi doelpunt maakte, de 1-0, werd het daarna de show van Ronaldo, Christian Ronaldo, het blijft een kwal, maar voetballen, kan hij wel. Ik had Oranje wel een gelijk spel gegund, want dat verdiende ze wel vond ik, maar wederom v/d Vaart trof de paal in de laatste minuten van de wedstrijd.
Maar goed, ik vond eigenlijk dat we tegen Denemarken goed gevoetbald hadden en onterecht hadden verloren. Tegen Duitsland vond ik het een terechte uitslag, de Duitsers vond ik veel beter, en tegen Portugal hadden we een gelijkspel verdiend. Kortom hadden we 4 punten gehad en misschien wel de kwartfinale gespeeld tegen TsjechiŽ. Of kijk ik nu heel erg door een Oranje bril. Helaas het heeft allemaal niet zo mogen zijn. Ik persoonlijk hoop dat van Marwijk nog aanblijft, maar als hij er zelf geen goed gevoel bij heeft moet hij natuurlijk stoppen.
De wedstrijden in en tegen BelgiŽ en ook de eerste twee kwalificatie wedstrijden voor het WK, thuis tegen Turkije en uit tegen Hongarije zullen van Cruciaal belang zijn. Dan kunnen we kijken of en hoe Oranje ervoor staat, na een desastreus verlopen EK 2012. Maar toch blijft het een feit dat Duitsland, Portugal en ook Denemarken bijzonder goede ploegen zijn, allemaal top 10 notering op de fifa wereld ranglijst en dus het geen schande is om daarvan te verliezen.
Ik denk dat we de afgelopen jaren behoorlijk verwend zijn geweest, met een goed EK 2008, een prima kwalificatie reeks voor het WK in Zuid-Afrika, met als aansluiting een Finale plaats tijden dat WK 2010, en dan ook nog een super kwalificatie voor het EK 2012, tja, misschien hebben we te veel hoop gehad. En misschien krijgen we nu een aantal minderen jaren. Maar ik hoop in elk geval dat we naar het WK in BraziliŽ gaan, dat moet kunnen denk ik, maar het zal niet makkelijk worden.
Die wedstrijden worden zo ie zo weer door mij bezocht, en krijg je weer uitgebreide reportages van, zoals je gewend bent.
 Ik hoop dat er misschien nog wat fotoís van de wedstrijd Portugal Ė Nederland hier online komen, hou de site in de gaten, dan zie je het vanzelf. We zijn allemaal teleurgesteld, maar ik kijk al weer vooruit naar de confrontatie met BelgiŽ over anderhalve maand en naar de WK kwalificatie, die over ruim twee maanden alweer gaat beginnen.
Dus allemaal, spelers en ook supporters, kop op, armen eronder en met zín alle op naar het WK in BraziliŽ, daar kunnen we dit EK dan weer wegpoetsen met een goed WK 2014.
Groetjes en tot in Brussel.
Rob.