Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen                                  Afbeelding invoegen

Opstelling : Nederland

Memphis Depay, Klaas Jan Huntelaar'Quincy Promes, Georginio Wijnaldum, Robin van Persie, Jordy Clasie, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Jeffrey Bruma, Daryl Janmaat en Jasper Cillessen.

Wissels:
'46 Gregory van der Wiel voor Daryl Janmaat
'46 Luciano Narsingh voor Quincy Promes
'57 Davy Propper voor Robin van Persie
'78 Wesley Sneijder voor Jordy Clasie

 

Opstelling : USA

Guzan, Chandler, Alvarado ('46 Orozco), Brooks, Shea ('57 Yedlin), Bradley, Beckerman ('64 Williams), Morales ('56 Diskerud), Johnson, A.Jůhannsson ('65 Wood), Zardes

 

Datum

Vrijdag 05 mei 2015

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

46.000

Scheidsrechter

Martin StrŲmbergsson (Zweden).

Gele kaarten

Oranje: Gregory van der Wiel

USA: geen.

Rode kaarten

 

Score verloop

1-0 Klaas Jan Huntelaar ('27)
1-1 Zardes ('33)
2-1 Klaas Jan Huntelaar ('49)
3-1 Memphis Depay ('53)
3-2 Brooks ('70)
3-3 Williams ('89)
3-4 Wood ('90)

 

Wat een Bizarre avond heb weer meegemaakt in de Arena. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je als je 20 minuten voor tijd nog met 3-1 voorstaat, om toch nog met 3-4 te verliezen. Ik begin zo langzamerhand alle vertrouwen in Oranje te verliezen. Ik hoor mezelf die avond nog zeggen. Toen het 1-0 werd en ook bij 3-1, heb ik niet het gevoel, zo het is binnen. Vroeger, nog niet zo heel lang geleden, 1 jaartje ongeveer, had Oranje iets, wij zijn niet te verslaan. Ik had, zelf als ze al een keer achter kwamen, nog het gevoel, dat komt wel goed, dat heb ik nu helemaal niet meer.

Maar aan de andere kant ben ik blij dat ik , voordat ik dit verhaaltje met jullie ging delen, er rustig een nachtje over geslapen heb. Ik zag op Facebook al een reactie van een supporter voorbij komen, en ik dacht, ja, zo voel ik me ook. Weg met Hiddink. Maar na een nacht slapen ben ik er achter. Het hoefde tegen de USA niet, het moet a.s. vrijdag tegen Letland gebeuren, daar winnen en alles is vergeten. Maar toch, ik hou ik me hart vast voor a.s. vrijdag. 
Want ligt het wel aan Hiddink, is het niet de spelersgroep zelf. Ik laat me daar niet over uit. Maar gisterenavond heeft er bij mij wel ingehakt, ja als een bom. Want welk elftal laat zo de overwinning wegglippen.

Oranje begon overigens niet best. De beste kansen waren voor de USA, dat fris, gedurfd en met lef speelde. Heel misschien hebben ze ook wel verdiend gewonnen. Maar toch werd het in de 27e minuut 1-0 door een prachtige pass van  Depay.  Maar 5 minuten later stond de 1-1 al weer op het scorebord. Ook daar ging een mooie pass aan vooraf, en via Cillissen de goal in, 1-1.

Tweede helft begon Oranje sterk, goed zelfs, wat 2 goals opleverde. Eerst de tweede kop goal van Huntelaar, daarna een schot wat van richting veranderd werd, 3-1 dus en die kwam op naam van Depay. En dat was na 53 minuten.
De verdediging zag er al in de eerste helft niet solide uit, maar naar mate de wedstrijd verstreek, werd dat nog erger. Het is niet te hopen dat iedereen moe is zo aan het einde van het seizoen, want vrijdag moeten ze toch nog behoorlijk aan de bak. Graag een ruststand van 0-3 zodat ik rustig achterover kan gaan zitten met een lekker Lets biertje. Maar goed, 0-3 met rust, geeft mij tegenwoordig nog geen rust.

Eerst werd het dus in de 70 minuut 3-2. En de laatste minuten van de wedstrijd, daar wil ik niet te veel over kwijt. Ik vond dat echt een afgang, voor zoín team wat 6e op de wereldranglijst staat. 89e minuut 3-3, dan De jong nog op de lat en 30 seconde later 3-4. Wat een doffe ellende. Ik hoop dat ik het verslag van Letland wat positiever en leuker kan gaan schrijven. Het wordt, voor mij in elk geval een hele belangrijke wedstrijd.


Hieronder de fotoís, en op de fotopagina, staan er nog veel meer.Tot in Riga.


Rob.
 
Afbeelding invoegen

De heren van Timless traden op. Was erg goed en gezellig. 

Afbeelding invoegen  De familie Bouwmeester. Tot in Riga jongens, gezellig!!!!!!

  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen De boot kwam ook weer voorbij.
Afbeelding invoegen
 
Zo we zijn binnen, Kees heeft er zin in zo te zien.                    Jahoor, de bal rolt, op naar de overwinning.
 
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Russtand 1-1
 
Afbeelding invoegen

Zo dat is lekker, goed begonnen na rust, en hup, na 53e minuten staat de 3-1 op het bord. Nu uitbouwen en genieten. 

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 
Maar hoe raar kan het lopen. Verschrikkelijk verdedigd, en blamage. Verloren. Maar laat er nou niemand meer zeggen dat er aan die oefenpotjes geen reet aan is, wat een wedstrijd zeg.
 
Afbeelding invoegen