Opstelling : Nederland
Tim Krul, Daryl Janmaat ('46 Ricardo van Rhijn), John Heitinga ('86 Ron Vlaar), Bruno Martins Indi, Jetro Willems, Kevin Strootman, Jordy Clasie ('50 Leroy Fer), Wesley Sneijder, Luciano Narsingh, Robin van Persie, Arjen Robben

 

 

Opstelling : Turkije
Tolga, Altintop, Toprak, Kaya, Kaldirim, Mehmet, Arda, Emre ('60 Sahin), Torun, Bulut, Sararer ('70 Yilmaz)

 

 

Datum

07-09-2012

Locatie

Amsterdam (Arena).

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

50.000

Scheidsrechter

Carlos Velasco Carballo (ESP).

Gele kaarten

 Nederland: Jetro Willems
Turkije:        Kaldirim, Torun, Altintop

Rode kaarten

 Geen.

Score verloop

1-0 Robin van Persie ('16)
2-0 Luciano Narsingh ('93)

 
Daar was die dan, de eerste kwalificatie wedstrijd voor het WK 2014 in BraziliŽ. Ik was behoorlijk nerveus voor deze, echt wel, zeer belangrijke wedstrijd. Natuurlijk moest die gewonnen worden, maar hee, uhhh, je speelt wel tegen Turkije, niet de minsten, en dan ook nog een (halve) uitwedstrijd spelen.
En dan ook die opstelling, ik moest wel even een paar keer slikken zeg, met Krul in het doel, een achterhoede met o.a. Martis Indi. Ook Daryl Janmaat, Jordy Clasie en Jetro Willems waren opgesteld. Dus al met al waren er nog maar 4 spelers met ervaring en die ook nog op het EK in de OekraÔne hebben gespeeld. Robben, van Persie, Sneyder en Strootman. Pff gewaagt hoor van die v. Gaal.
Maar goed, met een collega al vroeg vertrokken om nog wat in Amsterdam rond te kijken en natuurlijk te verzamelen en een biertje drinken in de Old Bell op het Rembrandtplein. Het was weer geweldig weer, zodat we lekker buiten op het terras daar konden genieten van zoín geel gouden rakker.
Rond 18:00 uur vertrokken naar de Arena. Daar weer met wat Oranjefans nog meer moed in gedronken. Dit keer bij ons Oranje park, maar binnen bij Jinso, op de Arena Boulevard. Daar was het ook weer erg gezellig. Met o.a. DJ Jens Timmermans en Robin Lafeber beide bekent van radio 538 natuurlijk. Was zoals gezegd dus best gezellig, niet zo heel druk, maar maakt niet uit, de gezelligheid moet je zelf maken, alleen mogen de bierprijzen wel iets zakken, 2,80 voor een biertje, gelukkig ga ik vandaag (lees zaterdag 08 sept.) naar Budapest, daar betaal ik op sommige plaatsen 0,70 cent voor een halve liter bier. Dus voor 5 euro ben je daar dronken hahahhahaha.

Rond half 8 richting stadion vertrokken. Veel Turken natuurlijk, maar dat was te verwachten, alhoewel ik vind dat Wesley wel een punt heeft, het is een halve uitwedstrijd, ietsje minder mag ook wel, maar hoe dan, want die Turken wonen allemaal in Nederland en kunnen gewoon bij de ticketbox hun kaartjes kopen.

Oké, maar nu dan de wedstrijd. Nederland begon zeer nerveus en dat leverde binnen de minuut al een kans op, uit een corner werd er maar net naast gekopt. Ook na drie minuten, een communicatie fout tussen Martis indi en Tim Krul, gelukkig herstelde Martis zijn fout op tijd, maar dat scheelde echt niet veel. En dan in de zestiende minuut, de goal voor Nederland, corner Wesley, kopbal Robin van Persie, Goaaaaaaaalllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.
Ja, ik was blij. Prima doelpunt, mooie kopbal, en ik was al helemaal blij dat Robin scoorde, omdat ik een lichte voorkeur voor hem heb, ten opzichte van Klaas-Jan.
In de 23e minuut een verschrikkelijke fout van Jetro Willems, ala de Jong tegen BelgiŽ, aleen schoof Arda net naast, gelukkig voor Nederland en over wat geluk in deze wedstrijd hadden we niet te klagen, maar ja, dat hoort er ook af en toe bij. Ook nog een balletje op de lat net voor de rust, dus, tja, had ook 1-1 kunnen staan. Al met al wel een leuke eerste helft.
Ook in de tweede helft bleef het leuk. Nog een geweldige redding van Krul, kansen over te weer voor beide elftallen. Robben scoorde bijna, maar Robin liep met zijn hoofd tegen de bal aan, anders was het al eerder 2-0 geweest. Nu moesten we wachten tot de 92e minuut. Een prachtige pass van Kevin Strootman en voor mij uitblinker Narsing bekroonde zijn goede wedstrijd met een mooi stiftje, 2-0, yes, 3 punten in de pocket.

Nou of het door de spanning is geweest, ik weet het niet, maar ik heb heel weinig fotoís gemaakt. 6 om precies te zijn, en allemaal wedstrijd fotoís. Ik beloof je, de komende dagen in Boedapest zal ik beter mijn best doen. De grotere versies van onderstaande fotoís vind je op de fotopagina.

Nou ik ga over een uurtje richting Schiphol voor de wedstrijd van a.s. dinsdag Hongarije Ė Nederland. Dus de komende dagen, geen updates op de site hoogstwaarschijnlijk.
Groetjes Rob
 
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oke, bedankt Jongens, die 3 punten zitten in de zak. Op naar Hongarije en ook daar 3 punten halen. Tot dinsdag!!!