Opstelling Nederland:

Stekelenburg, J. Heitinga, J. Mathijsen, Pieters, Van der Wiel, W. Sneijder, M. van Bommel (H. Maduro 74'), D. Kuyt (E. Elia 74'), Strootman (G. Wijnaldum 86'), R. van Persie Huntelaar .

 

 

Opstelling San Marino:

A. Simoncini, D. Simoncini (82' S. Bacciocchi), F. Vitaioli, G. Benedettini, M. Andreini, M. Cervellini, D. Vannucci, F. Bollini (68' A. Gasperoni), P. Mazza (54' M. Coppini), A. Selva, M. Vitaioli.

 

 

Datum

02-09-2011

Locatie

Phillips Stadion (Eindhoven).

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

35.000

Scheidsrechter

Carlos Velasco Carbollo (ESP).   

Gele kaarten

Nederland:     Geen.

San - Marino: D. Simoncini 45' +1  A. Gasperoni 75'. 

 

Rode kaarten

Geen

Score verloop

1-0    R. van Persie 7' 

 

2-0   W. Sneijder 12' 

 

3-0   J. Heitinga 17' 

 

4-0   D. Kuyt 49' 

 

5-0   Huntelaar 56' 

 

6-0   R. van Persie 65' 

 

7-0   R. van Persie 67' 

 

8-0   Huntelaar 77' 

 

9-0   R. van Persie 79' 
10-0 W. Sneijder 87' 
11-0 Wijnaldum 90' 
 
Voor mij eindelijk weer eens een voetbalwedstrijd van Nederland live bekijken. De laatste dateert alweer van eind maart, de dubbel tegen Hongarije. De oefentrip in Zuid-Amerika heb ik overgeslagen en vorige maand de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Engeland, die helaas werd afgelast, was ik wel weer toe aan een pot voetbal, en dat werd het!!!
Voor de wedstrijd werd er al flink gespeculeerd over hoeveel doelpunten Nederland ging maken. Dat Nederland ging winnen was voor iedereen duidelijk, de vraag was met hoeveel 0 zal Nederland gaan winnen. Klaas Jan Huntelaar gooide alvast een balletje op, tussen de 5 en 10 nul. Hij kreeg geen gelijk, het werd 11-0, arme Sanmarononese of hoe je dat dan ook zegt.
Maar goed, even voor 15:00 uur reden we Eindhoven in. Het was prachtig weer, dus dat zat al vast goed. Ik denk dat iedereen er erg veel zin in had, want nadat we de auto hadden geparkeerd, tassen in het hotel hadden gebracht en ingecheckt, liepen we naar de Markt om een lekker biertje te gaan drinken in het Grand Cafe Centraal, maar daar liep al een paar duizend oranjefans rond, het was erg gezellig, samen met de drumband die de sfeer helmaal opzweepte. Wat een feest.
Verder even rondgewandeld in Eindhoven samen met met reisgenoot van deze keer Cecil, wat gegeten en rond 20:00 uur stapte we het stadion binnen. De sfeer was super goed, en het Nederlandselftal deed er aan mee, want na 7 minuten scoorde Robin van Persie al, die weer ouderwets op dreef was. Met de rust was het 3-0.
Na rust was het helemaal genieten, de doelpunten vielen als rijpe appelen, ongelofelijk 8 goals in in helft. 11-0, zoín uitslag had toch ook niemand verwacht, ik kreeg bijna medelijden met de mannen van San-Marino, maar gelukkig kreeg ik later die avond een kans om ze wat te troosten.
Na de wedstrijd nog wat rond gehangen bij het stadion en toen weer terug naar het centrum om nog een afzakkertje te halen. Tot onze verbazing zagen we daar in het centrum, bij die straat met al die kroegjes (Stratumseind), 3 spelers van San-Marino lopen. Natuurlijk even een foto gemaakt en ze alle drie een biertje aangeboden. Ik verontschuldigde mij nog dat het zo;n afstraffing was geworden, maar volgens mij zaten ze er niet zo mee.
Aangezien het een heerlijke zwoele nacht was, zijn we tot de kleine uurtjes gebleven en daarna lekker geslapen in budget hotel de Zwaan.
ís Morgens alweer redelijk vroeg op en na een heerlijk ontbijt gingen mijn gedachte alweer naar a.s dinsdag, gaan we in Helsinki ook winnen. De thuiswedstrijd wonnen we met 2-1, geen grote uitslag. Mochten we winnen in Finland, dan kunnen we met haast 700 Nederlandse fans aldaar gaan zingen we gaan naar Polen toe.
Nou hieronder staan wat fotoís en op de Fotopagina staan er nog veel meer, met meer fotoís van Oranjefans, herken je jezelf laat het met weten en stuur me ff een berichtje of laat een bericht achter in het gastenboek.
De verslagen en fotoís van Finland hoop ik donderdag aan het eind van de dag of avond online te hebben staan.í Groetjes Rob.
 
 

Ja het was weer er gezellig in Grand Cafe Centraal. Al vroeg in de middag was het gezellig druk in het centrum van Eindhoven.

 


Met op de foto rechts, mijn reisgenoot. Hij genoot ook zichtbaar van de geweldige Ambiance.

 

 
 
 
 
Zo de wedstrijd is begonnen, en in een geweldig sfeervol Phillips Stadion. De doelpunten vielen al vrij snel.
 
 
Nou daar staat de eindstand dan op het scorebord, na 90 minuten voetbal Nederland 11, San Marino 0. Een historische overwinning. Nog nooit had het Nederlandselftal zo veel gescoord als in deze wedstrijd. De hoogste uitslag ooit was 2 keer 9-0.
 

Nou bedankt allemaal, ook de spelers waren erg uitgelaten en blij met dit geweldige resultaat.
 

 

 
We kennis gemaakt met een nieuwe groep supporters, deze vriendenclub uit Lekkerkerk, nogwel vlak bij mijn woonplaats.
Ook bij hun smaakte de biertjes goed, en dat allemaal voor 1 euro per stuk.
EINDHOVEN DE GEKSTE!!!!!!!!!

 


Maar even vastgelegd, op de kiek met een speler van San-Marino, zoals je ziet kijkt hij nog behoorlijk vrolijk.
Kwis vraag van vandaag, wie is de knapste van de twee, zal ik een polletje maken, nee doe toch maar niet.
 

 

 

Nog meer Oranjefans!!!!

 

En nog meer spelers van San-Marino.

 

Zo en we sluiten af met op de achtergrond het Phillips stadion te Eindhoven. Wij hebben er ons weer prima vermaakt. Ik blijf Eindhoven nog steeds heel erg gezellig vinden tijdens wedstrijden. Fijne sfeer, alles is aan te lopen, kortom ik ga graag nmaar Eindhoven, het is toch net ff dat beetje leuker als in Amsterdam of Rotterdam, althans dat is mijn mening. En Eindhoven heeft nu toch weer iets unieks in handen. Het is namelijk de plaats waar Nederland zijn record heeft gevestigd, 11-0, geweldig.
Dus Eindhoven, tot de volgende keer maar weer.