Opstelling : Nederland

Kenneth Vermeer, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Rafael van der Vaart ('79 Jordy Clasie), Kevin Strootman, Jonathan De Guzman ('73 Adam Maher), Arjen Robben, Robin van Persie ('86 Siem De Jong), Jeremain Lens 

 

Opstelling : RoemeniŽ

Pantilimon, Rat , Tamas, Bourceanu, Chiriches, Stancu, Grozav ('68 Mutu), Popa ('63 Torje), Gardos, Pintili, Tanase ('60 Chipciu)

 

 

Datum
26-03-2013
Locatie
Amsterdam (Arena).
Tijd
20:30 uur
Aantal toeschouwers
48.000
Scheidsrechter
Mark Clattenburg (ENG.).
Gele kaarten
Oranje: Bruno Martins Indi, Daley Blind
RoemeniŽ: Chipciu
Rode kaarten
geen
Score verloop
1-0 Rafael van der Vaart ('11)
2-0 Robin van Persie ('56)
3-0 Robin van Persie ('65, penalty)
4-0 Jeremain Lens ('90)

Allereerst mijn excuses dat jullie zo lang hebben moeten wachten op het verslag. Maar goed, druk druk druk druk, je kent het wel. Heb ook nog onregelmatige diensten, dus het was wat lastig deze afgelopen dagen.
Maar goed, nadat we op vrijdag, Estland hadden verslagen, nu dus de interland tegen RoemeniŽ. Vooraf zat ik al behoorlijk te rekenen, mocht Nederland nou winnen en Turkije wint van Hongarije dan staan we 8 punten voor op de nummer 2. Dat zou betekenen dat we, met nog 4 wedstrijden te gaan, 2 wedstrijden mogen verliezen en er 1 gelijk mogen spelen. Hummmmmm dan zou het in Andorra al kunnen gebeuren.
Maar eerst zelf winnen van de Roemenen. In oktober 2012 nog bestemd als de kraker, toen met 1-4 gewonnen, nu hoorde je er niemand over. Ik had er zelf een goed gevoel over, en hoorde eigenlijk niemand over een slecht resultaat. Ja eentje, maar goed, daar kan die ook niks aan doen.
 
Dit keer wederom met Peter naar Amsterdam afgereisd, die in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Estland, niet zijn zoon, maar een keer zijn vrouw had meegenomen Jacolien, had meegenomen.
 
En Mike, die bijna een vaste waarde begint te worden. Mike, ik zeg aanschaffen die clubkaart van de supportersclub..

 

 


Hier of de foto rechts, o.a. Daniek, ja die met die bril. Was met haar vader en opa naar Amsterdam gekomen, geweldig!!!! Wel volgende keer Jari meenemen hoor Daniek.
 
Daniek, volgende keer, weer de Polonaise hoor, en dan hopen op mooi weer, kunnen we wel naar buiten lopen hahahahahahha.
 

 

 

Nadat ik als een speer na mijn werk, had gewerkt tot 15:00 uur, naar huis was gereden, zaten we om 16:10 in de trein op weg naar Amsterdam, ofwel het Oranje Café, georganiseerd door de Supportersclub Oranje. Afgelopen vrijdag was dat voor het eerst, en een groot succes met nu ook weer optredens van Danny Lukkassen en de Dikdakkers. Was zelfs nog voller dan tegen Estland, en de volgende keer mag je dus geen introducee mee nemen. Wel begrijpelijk overigens.

Ook mijn vriendinnen waren weer aanwezig, van links naar rechts, Natascha, Lisanne, Sylvia en Suzanne. Niet de hele groep was compleet, maar toch. Oja dames, 6 april was het toch. Heb nacht, maar ik kom wel even kijken, 16:00 uur toch???? En dan wel winnen hoor als ik kom kijken. En zorg er een beetje voor dat ik niet sta te verkleunen aan het veld. Alvast succes!!
 

Hier links Mike, die met de danseressen van Danny, zich graag even vast wil leggen op de gevoellige plaat.

 

 

Dus nadat we daar weer behoorlijk gefeest hadden, waren we rond 19:45 uur in het stadion. Gelukkig het dak was dicht, dus echt koud was het niet. Brrrrrrr, want het is nog steeds winter, pfffff wat kun je toch verlangen naar een beetje warmte. Maar ik denk gewoon aan Brazil en dan komt het wel goed.
 


 
Je kon aan alles zien dat ze er zin in hadden en veel feller en gemotiveerder aan de wedstrijd waren begonnen dan die tegen Estland. Dat resulteerde al in de 9e minuut in een enorme kans voor Robin van Persie, die op een fantastische voorzet van Lens, schoot hij net over de goal. Was een geweldige goal geweest.
 
Maar goed, 2 minuten later was het wel raak. Het was weer Robin van Persie die hem terug legde op Rafael v/d Vaart, die hem heel knap en heel zuiver inschoot, geweldig, 1-0!!!!!

 

 
Daarna bleef Nederland de veel betere ploeg en was het wachten op de 2-0. Die bleef uit, zodat de laatste 15 minuten voor rust wat minder waren, wat resulteerde in de enige kans van de Roemenen van heel de wedstrijd volgens mij.
Blind beoordeelde een bal verkeerd waardoor er een kans ontstond voor de Roemenen, gelukkig kon Vermeer zijn vingertoppen er nog net tegen aan duwen, zodat de bal voor langs ging. Rustand 1-0 dus.
 


 

 

 

 
            Rechts, penalty van Robin van Persie.
 

 
In de tweede helft ging Oranje wel gewoon door, met nog een tandje erbij volgens mij. En in de 56e minuut een wonderschone actie van Robben, die hard v. Persie bediende en die uit een onmogelijke positie, via de binnenkant van de paal geweldig inkopte, 2-0, WAT EEN Goallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
 
 

Toen van Persie ook nog een penalty erin schoot, na een goede actie van Lens, was de wedstrijd na 65 minuten gespeeld. Hoppa, weer 3 punten erbij.

 


 
De wedstrijd werd goed uitgespeeld, en je zag dat ze nog op zoek waren naar een doelpunt. En die kwam er, laat, weliswaar, maar tocht.
In de rebound, na een schot van Maher, die was ingevallen, scoorde Lens de 4-0. Prachtig resultaat.
 

 

 

 

 
Nadat de spelers afscheid hadden genomen van het publiek, gingen we met een goed gevoel weer richting de treinen. Daar ontmoeten ik nog Leo, de Russische Oranjesupporters die voor de twee wedstrijden van Oranje naar Amsterdam was gekomen. Leuk, heb ik hem toch nog even gezien. In Finland ontmoet.
Afgesproken elkaar weer te zien op 6 september, als Nederland zijn volgende kwalificatie speelt in Tallinn, tegen Estland.

  

Nou voorlopig even de laatste wedstrijd. Want de oefentrip naar AziŽ in juni tegen respectievelijk IndonesiŽ en China, daar zal ik niet heen reizen. Wil liever die centjes houden voor BraziliŽ volgend jaar. Want we kunnen nu toch wel zeggen dat we voor 99% geplaatst zijn voor het WK volgend jaar. Weer met de trein naar huis, waar ik lekker van BraziliŽ heb zitten dromen. Hummmm, kreeg het er gelijk lekker warm van hahahahahha.
 
Op de Fotopagina staan zoals je gewend bent nog meer fotoís, bijna 40 dit keer, ook veel fotoís van het supportersfeest in café Oranje. Mocht je er één willen hebben, mail me maar, komt goed hoor.
 
Groetjes
Rob.