Opstelling : Nederland

Robin van Persie, Klaas Jan Huntelaar, Arjen Robben, Ibrahim Afellay, Wesley Sneijder, Daley Blind, Jetro Willems, Stefan de Vrij, Jeffrey Bruma, Gregory van der Wiel en Jasper Cillessen.


Wissels:
'20 Jordy Clasie voor Daley Blind
'69 Memphis Depay voor Ibrahim Afellay
'80 Georginio Wijnaldum voor Robin van Persie

 

Opstelling : Letland

Kolinko, Gabovs, Dubra, Gorkss, Kurakins, Ikaunieks ('46 Laizans), Zjuzins ('55 Cauna), Sabala, Fertovs, A. Visnakovs, E. Visnakovos ('80 Rudnevs).

 

Datum

16-11-2014

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

18:00 uur

Aantal toeschouwers

 47.000

Scheidsrechter

 Liran Liany (Israel).

Gele kaarten

 

Oranje: Stefan de Vrij
Letland: Zjuzins, Laizans, Kurakins

 

Rode kaarten

Geen.

Score verloop

 

1-0 Robin van Persie ('6)
2-0 Arjen Robben ('35)
3-0 Klaas Jan Huntelaar ('42)
4-0 Jeffrey Bruma ('77)
5-0 Arjen Robben ('83)
6-0 Klaas Jan Huntelaar ('89)

 


De laatste wedstrijd van het jaar 2014, een jaar dat ik niet gauw zal vergeten. Een geweldige WK in BraziliŽ meegemaakt. Degelijk voetbal daar gezien, met de historische wedstrijd tegen Spanje als hoogtepunt natuurlijk, maar alle wedstrijden staan nog in mijn geheugen gegrift. En dan de sfeer daar, geweldig, met Danny Lukkassen om 08:00 uur in de warmte van Fortaleza de Polonaise lopen, en zo heb ik nog veel meer herinneringen. Voor mij en Nancy was het de eerste keer dat wij live bij de wereldkampioenschappen aanwezig waren. Op naar Rusland zou ik zeggen. Maar laten we eerst maar eens zorgen dat we ons kwalificeren voor het Europees kampioenschap in Frankrijk in 2016.
Dat was ook waar ik het dit jaar moeilijk mee had en nog steeds heb. Een prima WK toernooi spelen in Juni/juli en dan in september en oktober zo beroerd spelen, ik kan er nog steeds niet bij, zou het dan toch aan de trainerswissel liggen????


Vandaar dat de wedstrijd tegen Letland zo belangrijk was. Normaal lig ik niet van zoín wedstrijd wakker, maar toch. Al had ik na het zien van Oranje tegen Mexico al goede hoop, dat was de beste wedstrijd onder Hiddink vond ik, wel veel fouten, maar zoals al eerder gezegd, 6-4 had het ook kunnen worden. Vandaar dat ik een goed gevoel had, en al tegen Bart in de Old-Bell had gezegd dat mijn voorspelling 6-0 zou zijn.
Goed, we gingen eerst maar eens moed in drinken in de Old Bell op het Rembrandt plein, dat was lang geleden. Met Alex, Nancy, en dit keer ook de dochter van Nancy, Madelief, onze auto weer op onze vaste plek geplaatst en met de metro de stad in. Daar in de Old-Bell waren ook Piet (juichen), Nick, met zijn zusje, Ruben en vele andere supporters. Gezellig een biertje gedronken. 


Nick, met zusje, en Ruben gingen rond 14:00 uur naar het supporters café, waar Dre Hazes zou optreden, en wij gingen eerst nog even een Pita giros eten. Madelief had er één ontdekt op internet, was om 12:00 uur open. Misschien hadden ze zich verslapen, hij was mooi dicht. Maar op de hoek zat ook nog een Grieks restaurant, daar naar binnen, en we konden ook bij hun wel een pita giros krijgen. 
Was heerlijk hoor, lekker met een Grieks biertje, Mitos, erbij, kwam al helemaal in de stemming voor komende zomer, toevallig net geboekt voor Griekenland.

Na het eten gingen ook wij naar het supporters café. Daar aangekomen was het enorm druk. Dus gauw een drankje gehaald en toen weer naar buiten. Maar buiten was het ook gezellig. Lekker geklets met Ewald met vriendin, Bas, met vrouw en nog vele andere. Ook nog even Ronald, voorheen politieteam wat altijd met de uitwedstrijden mee ging met Oranje gesproken, gezellig hoor. We hebben nu een nieuw team, hij zit nu gewoon bij de politie Amsterdam, maar is er wel met de thuiswedstrijden bij, gezellig.

 Gezellige drukte buiten bij het supporterscafe.

 


Rond 17:15 uur naar het stadion, waar de wedstrijd om 18:00 zou gaan beginnen. Daar was ook de jarige Dutchy, en die had er zichtbaar zin in, zoals altijd eigenlijk.

 


 

Daar gaat Judith al, de vlaggen brengen aan de wapperaars.

Kijk Josje is fanatiek staan wapperen!!

 


Er werd afgetrapt, en je kon gelijk zien, dat ze er echt voor gingen, net als tegen Mexico eigenlijk. Eerst schoot Ibrahim Afellay in de 2e minuut al op de paal, was echt een schitterend schot, wat een beter lot verdiend had. 
Maar Oranje bleef drukken, en zo kwam in de 6e minuut Robben, op rechts aan de bal, draaide om zijn man, gaf hem perfect voor op van Persie, die hem prima inkopte, Yesssss 1-0. He he, nu een keer niet binnen 10 minuten op achterstand, maar 1-0 voor, heerlijk. 

    

Oranje bleef fantastisch voetballen, de Letten hadden geen schijn van kans, nu een keer geen fouten achterin. Maar eerlijk gezegd, Mexico, was ook een stuk beter dan Letland.
Toch moesten we tot de 35e minuut wachter alvorens, Arjen Robben, op een schitterende wijze, voor de 2-0 zorgde, prachtig doelpunt van een getergde Robben, die ook tegen Mexico al heel goed speelde. Misschien kwam het ook doordat Blind was uitgevallen met een serieuze blessure. 
Toen, Klaas Jan Huntelaar er in de 42e minuut er ook nog 3-0 van maakte, een slim intikkertje en goed vrij gelopen van zijn directe man, was de wedstrijd natuurlijk gespeeld, en begon mijn voorspelling, 6-0, toch nog in zicht te komen. 
Ruststand 3-0 dus, meer dan prima.


    

Na de rust ging Oranje verder, het eerste half uur, wel kansen en druk, maar geen doelpunten. Wel nog een vrije trap van Robben die op de kruising belande, hieronder zie je het filmpje daarvan.

 

Ik hoorde al mensen zeggen, de wedstrijd gaat uit als een nachtkaars, maar zo ver kwam het niet. In de 77e minuut, een intikker van Bruma, uit een corner, en het stond 4-0.
6 minuten later was het wederom weer raak, we een goal van Robben, ook weer een typische Arjen Robben goal, 5-0. En weer 6 minuten later, in de 89e minuut, zorgde Arjen Robben voor de eindstand, 6-0 en was mijn voorspelling weer uitgekomen.

 

Natuurlijk was de Oranje Piet ook weer overgekomen vanuit Spanje.

 


        

Uiteraard werden de spelers heel erg bedankt voor deze fraaie voorstelling. Iedereen ging met een goed gevoel naar huis, maar we zijn er nog lang niet. We blijven derde in de groep, 3 punten achter IJsland, die in TsjechiŽ met 2-1 verloor. Elke wedstrijd is voor Oranje een finale, en alles zal gewonnen moeten worden om rechtstreekse plaatsing af te dwingen. 

En wat gaat Hiddink doen, en wie moet het dan gaan doen, als hij toch besluit op te stappen. Blind???? Daar ben ik niet zo gecharmeerd van, wat heeft die dan gepresteerd. Mocht het Blind worden, dan vrees ik het ergste en denk niet dat we naar Frankrijk hoeven gaan in 2016. Ik hoop dat deze voorspelling dan maar niet uitkomt.
                                           Bedankt mannen!!!!!!

 


 


Nou je ziet het, wat is die Vincent blij zeg, ongelofelijk, ik ook hoor. Tot de volgende weer Vincent.


Voorlopig ligt alles stil tot 28 maart. Waarschijnlijk zal deze winter nog wel een oefenwedstrijd worden gepland in maart en/of in juni, die in november van volgend jaar is wel al bekend, dan gaan we uitspelen tegen Duitsland op 17 november, waar dat is nog niet bekend gemaakt.

Ik hou me de komende winter bezig met de uitwedstrijden van volgend jaar. De informatie over de wedstrijd in juni tegen Letland is er net uit en die van Turkije uit en Kazachstan uit, hoop ik in januari in de nieuwsbrief te vermelden. Wil je ook op de hoogte blijven van de mogelijkheden van de uitwedstrijden en andere informatie over Oranje, met je dan HIER, aan voor de nieuwsbrief.

Nou dat was het weer. Op de Fotoapagina nog wat extra fotoís.

Dan wens ik iedereen van af deze plaats alvast prettige feestdagen en tot 28 maart dan maart.

Groetjes
Rob.