Opstelling : Nederland

Jeremain Lens, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Ibrahim Afellay, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Gregory van der Wiel enJasper Cillessen
Wissels:
'56 Klaas Jan Huntelaar voor Nigel de Jong
'81 Leroy Fer voor Bruno Martins Indi

 

Opstelling : Kazachstan

Mokin, Vorotnikov, Abdulin, Dmitrenko ('72 Goerman), Miroshnichenko, Suyumbayev, Karpovich ('79 Korobkin), Shomko, Bogdanov, Dzolchiyev, Khizhnichenko

 

Datum

Vrijdag 10 oktober 2014

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:45 uur

Aantal toeschouwers

 45.000

Scheidsrechter

Matej Jug (Slo.).

Gele kaarten

Nederland: geen.

Kazachstan: Abdulin, Dmitrenko

Rode kaarten

Kazachstan: Dzolchiyev

Score verloop

0-1 Abdulin ('17)
1-1 Klaas Jan Huntelaar ('61)
2-1 Ibrahim Afellay ('82)
3-1 Robin van Persie ('90, penalty)


Voor het eerst met Alex naar de Arena gereden met de auto. De trein begint toch prijzig te worden en bovendien zijn we met de auto sneller terug. Dus zo gezegd zo gedaan. 

Alex kwam mij na zijn werk ophalen en was rond kwart voor 4 bij mij en Nanc. Een beetje drukte hadden we wel onderweg, maar goed, na anderhalf uur hadden we een gratis parkeerplek gevonden ergens in de buurt van de Arena. 

Een klein kwartiertje lopen en we waren er al. Eerst maar een patatje gegeten met een burgertje en toen naar het supporter café, waar alle bekende en onbekende supporters weer een gezellig feestje bouwde.

   

 

Het was prachtig weer dus wij gingen al gauw naar buiten. Nancy kon daar lekker roken en we stonden gezellig met Piet, Liesbeth, en vele andere aan een tafeltje lekker te praten en te drinken. Zalig, dat heerlijke warme weer.

Er was geen wind, en 18 graden, prima voor half oktober. Ook even met de supporters van Kazachstan geklets.

 


Dan de wedstrijd. Nou, dat moest toch een makkie worden tegen dat magere voetballand Kazachstan.
In de media werd er door spelers en ook door Guus Hiddink gezegd dat het beter moest en dat ze de nare smaak van de verloren wedstrijden tegen ItaliŽ en TsjechiŽ wilde wegspoelen, maar of dat nou helemaal gelukt is.

 


Maar de sfeer zat er goed in onder de 45.000 supporters, en ook ik had een eindstand van te voren voorspeld van 3-0. Mooi was dat Eus, de zoon van de Prins van Oranje, één van de valgendragers mocht zijn, een mooi eerbetoon aan zijn vader die eind juli van dit jaar overleed. Hopelijk kan hij het nu een beetje afsluiten, maar we missen hem nog steeds en zullen hem nooit vergeten.

Hier een filmpje van de opkomst van beide elftallen.En dan gaan we beginnen aan de wedstrijd.

   

 

Oranje begon prima, veel druk naar voren en veel balbezit en ook continue op de helft van de tegenstander. Dat leverde in de 10e minuut een doelpunt op. Helaas werd die voor buitenspel afgekeurd. 
Maar in de 17e minuut was Kazachstan dan toch een keer op de helft van Oranje terecht gekomen en kregen zowaar een hoekschop. Die zat er dan ook gelijk in, 0-1. Vreselijk. Ik dacht, nou dat zetten we snel recht. Maar dat veel tegen. Het spelbeeld bleef hetzelfde, maar echt uitgespeelde kansen kreeg Oranje niet, dus werd de ruststand bereikt met een 0-1 achterstand.

 


 


Maar goed, de tweede helft zou het toch wel goedkomen. Het duurde nog voordat de ingevallen Klaas-Jan Hunterlaar de 1-1 erin schoot, he he. En nu doordrukken.

In de 64 minuut kwam Kazachstan met 10 man te staan na de terechte rode kaart voor een smerige overtreding van achteren en met twee benen op Ibrahim Affelay.
Dzholsjiev was de boosdoener en werd eraf gestuurd.

 


   

Nederland bleef drukken en Robben schoot nog op de lat. Maar het duurde tot de 81e minuut voordat Affelay de terechte 2-1 maakte. In de 90e minuut zette Van Persie uit een strafschop de eindstand op het bord, 3-1.

Penalty Robin Van Persie.
Nou, 3-1 de eindstand dus. We bedankte de spelers uiteraard, maar ik reisde toch met gemengde gevoelens af naar Reykjavik. IJsland is in de winning mood en ik moet het nog zien of we daar drie punten pakken. Ik denk dat het hard nodig is, want Tjechie en IJsland hebben beiden hun 2 wedstrijden gewonnen. 
Als die maandag weer winnen staat Oranje 6 punten achter op de beide landen, en dan komt het EK 2016 toch nog in gevaar. 
Maar laten we hopen op een mooie pot in IJsland en dat we met 3 punten naar huis kunnen. Dan staan we er een stuk beter voor. Ik ben benieuwd.

Op de Fotopagina, nog een 20 tal extra fotoís.
Tot de volgende wedstrijd maar weer.

Groetjes

Rob.