Afbeelding invoegen                                                                 Afbeelding invoegen 
 
                          

Opstelling : Nederland

Quincy Promes, Memphis Depay, Jeremain Lens, Davy Klaassen, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Wesley Hoedt, Kenny Tete en Jeroen Zoet


Wissels:
'46 Tonny Trindade de Vilhena voor Kevin Strootman
'77 Jens Toornstra voor Georginio Wijnaldum
'83 Nick Viergever voor Daley Blind
'83 Wesley Sneijder voor Davy Klaassen 

 

Opstelling : ItaliŽ

Donnarumma, Bonucci, Romagnoli, Zappacosta ('62 Spinazzola), De Rossi ('37 Gagliardini), Rugani, Parolo, Darmian ('89 D'Ambrosio), Verratti ('91 Verdi), Immobile ('53 Belotti), Eder ('69 Petagna). 

 

Datum

28-03-2017

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:45 uur

Aantal toeschouwers

46.228

Scheidsrechter

Jonas Eriksson (SWE).

Gele kaarten

Oranje: geen

ItaliŽ: Rugani

Rode kaarten

 Geen

Score verloop

1-0 Eigen doelpunt ('10)
1-1 Eder ('11)
1-2 Bonucci ('32)

 
Zoals ik al eerder schreef, ook deze wedstrijd niet bijgewoond. Niet omdat het nu slechter gaat, maar gewoon door omstandigheden. Ik moest deze avond gewoon werken en heb via radio 1 geluisterd. Ik had geen illusie dat ze zouden gaan winnen, maar ze hebben hun best gedaan, en de opstelling van Grim, ook de wissels in de tweede helft vond ik veel beter.

Danny Blind ontslagen. Tja het zat eraan te komen. Ik denk nog rijkelijk laat, maar wie ben ik. Ik heb na het WK in Zuid-Afrika weinig wedstrijden meer gemist. Dus t/m het WK in BraziliŽ ook weinig wedstrijden van Oranje verloren zien gaan. Ja, het EK in de OekraÔne, maar daar kon ik niet heen i.v.m. mijn werk. De kaarten heeft Kick toen overgenomen, je weet wel, badmuts.

Na het EK van 2012 ging Bert van Marwijk weg helaas. Maar we kregen er van Gaal voor terug. Alleen de eerste oefenwedstrijd tegen BelgiŽ ging verloren, daarna weinig meer. Dus ik snap dat ik de laatste jaren verwend ben. Ik ging altijd trots in vol oranje ornaat naar de wedstrijden. Nu wordt je soms uitgelachen. Maar een echte supporter is er in goede en slechte tijden, maar het doen wel pijn om te zien waar we naar afgezakt zijn. Goed om te zien dat de Arena bijna uitverkocht was tegen ItaliŽ. 

Op 31 mei uit naar Marokko en dan thuis tegen Ivoorkust. Paar dagen later de WK kwalificatiewedstrijd thuis tegen Luxemburg. Dan ben ik er weer bij. Een thuiswedstrijd voor mij in de Kuip in Rotterdam. Normaal een wedstrijd die je makkelijk moet winnen, maar wat is nog normaal.

Dan zoeken we nog een nieuwe trainer. De Boer wil niet, Koeman ook niet en Van Gaal wil een andere functie binnen de KNVB. Ik hoop toch op Van Gaal, dat lijkt me de man om ons naar het EK 2020 en het WK in Qatar te loodsen. Ik ben benieuwd, voor 31 mei zullen we het weten hoop ik.

Hieronder nog een mooie video van de gebeurtenissen rond de wedstrijd en de goals.

Groet.
Rob.