Opstelling : Nederland

Michel Vorm, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Jeffrey Bruma, Daley Blind, Nigel de Jong, Kevin Strootman ('81 Leroy Fer), Rafael van der Vaart, Arjen Robben, Robin van Persie ('62 Dirk Kuyt), Jeremain Lens

 

 

Opstelling : Hongarije

Bogdan, Guzmics, Vanczak, Kadar ('46 Devecseri), Dzsudzsak, Varga, Koman, Nemeth, Bode, Hajnal ('46 Elek), Korcsmar

 

 

Datum

11-10-2013

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

 52.000

Scheidsrechter

Martin Atkinson (ENG).  

Gele kaarten

Nederland: Nigel de Jong
Hongarije: Devecseri, Nemeth, Guzmics

Rode kaarten

Geen. 

Score verloop

1-0 Robin van Persie ('16)
2-0 Kevin Strootman ('25)
3-0 Jeremain Lens ('38)
4-0 Robin van Persie ('43)
4-1 Dzsudzsak ('47, penalty)
5-1 Robin van Persie ('53)
6-1 Eigen doelpunt ('65)
7-1 Rafael van der Vaart ('86)
8-1 Arjen Robben ('90)

 
Dan de laatste thuiswedstrijd in de cyclus voor het WK n2014. Thuis tegen de Hongaren. Ik was natuurlijk zeer blij met het feit dat we geplaatst zijn voor het WK volgend jaar in BraziliŽ, maar omdat ik heel graag heb dat Nederland groepshoofd wordt op het WK volgend jaar zijn deze voor mij persoonlijk toch heel belangrijk geworden. Ook omdat ik al een beetje mijn reis daarop heb afgestemd. Om een voorbeeld te geven. Mocht Nederland geen groepshoofd worden en ook nog in groep A, de groep met BraziliŽ, worden geloot, en ze zijn A2, dan land ik net in Rio, als ze met de tweede helft gaan beginnen, die ook nog eens in Sao Paulo wordt gespeeld. Kortom, mis dan dus de eerste wedstrijd van Oranje. Dus voor mij zeer belangrijk dat Oranje beide wedstrijden wint.
Op naar de Arena dus. Normaal ga ik altijd rond 15:00 uur weg, maar het gezelschap die dit keer met mij mee ging, konden niet eerder dan 16:00 uur. En ja hoor, problemen met de NS. Bovenleiding kapot tussen Gouda en Woerden. Dus op naar Rotterdam centraal, waar Alex al eerder was gestrand en een trein eerder had genomen. Marie, Kyara, Peter en ik  namen de Fyra, zonder toeslag, overstappen op Schiphol en pas om kwart voor 6 bij de Arena. 
 

 
 
Ik naar het Oranjecafe, waar Alex al binnen was. Kwam er eigenlijk niet meer in, was al weer bomvol. Eigenlijk niet meer leuk zo druk.
Gelukkig riep Danny om dat de volgende keer een grotere locatie wordt, dicht in de buurt van de huidige.

   

 


Maar gezellig was het wel, met optredens van de Dikdakkers, Dries Roelvink en Danny natuurlijk.
  
Hier op de foto rechts, Kees met Dries Roelvink.
 

 
Na wat gegeten te hebben naar het stadion, waar tot mijn grote teleurstelling kwam mijn 24 rollen werpconfettie er niet in. Is nog nooit gebeurd in de Arena. Kon mijn zak afgeven en kreeg er een bonnetje voor om na de wedstrijd weer op te halen. Bluhhhhhhh wat een klote zooi, sorry hoor.
Toch even met Ico gesproken en verteld dat ze er niet inkwamen. Kom maar mee zei die. Wij weer terug naar beneden, gevraagd of ik mijn zak terug mocht hebben, bonnetje ingeleverd en kreeg hem direct mee, belachelijk. Maar goed, net voor de volksliederen was ik binnen. Bedankt Ico!!!!!  
 
                                       
  
Toen de wedstrijd. En Oranje had er zin in. Ik had tegen Nancy, mijn vriendin al een voorspelling van 6-0 gedaan, dus had er een goed gevoel over. En ja hoor, na 16 minuten, natuurlijk, Robin van Persie, de 1-0, prachtige kopbal. Die lijkt nu toch echt bij Oranje ook zijn draai te hebben gevonden. Hopelijk blijft hij heel voor het WK. Je merkte aan alles dat Oranje er een leuke wedstrijd van wilde maken, heerlijk. Druk zetten, agressief, zoals ik Oranje graag zie spelen. De tweede goal, vond ik eigenlijk nog mooier, deze kwam op de naam van Kevin Strootman, pracht, wederom, Kopbal, dat was na 25 minuten. 3-0 kwam op naam van Lens, met een snel en bekeken schot in de linker hoek.
De 4-0 viel 2 minuten van de rust, helaas, niet life gezien, moest ontzettend pissen en aangezien het in de rust altijd heel erg druk is, maar iets eerder gegaan. Jammer, de mooiste, volgens Louis. Wederom, Robin van Persie. Maar heb het doelpunt later wel gezien in de samenvatting op Internet, inderdaad mooi doelpunt. Dus 4-0 was de ruststand en mijn voorspelling begon aardig te kloppen.    

Direct na rust, een strafschop voor Hongarije. Inderdaad het was hens, maar verder  niet opzettelijk. Prima benut door Dzsudzsak in de 47e minuut. Daar gaat mijn voor spelling. Nou ja, dan maar 7-1. En in de 53e minuut, een persoonlijk feestje voor Robin van Persie, hij is met zijn 41e Oranje doelpunt, topscorer allertijden en lost daarmee Patrick Kluivert af, die tien jaar op de 1e plek stond. Hopelijk staat Robin na het WK boven de 70 doelpunten. 5-1 dus.

 

 
 
De 6-1 kwam op naam van, ach we zullen zijn naam niet vermelden, de goal was prachtig, maar erg knullig en totaal niet nodig. Je begrijpt het, een eigen doelpunt van een Hongaarse speler, waar we de naam niet van zullen noemen.
 
Trouwens lekker tussenstandje, vind je niet??

   

 

Hieronder zie je de, iet wat gelukkige 7-1. Vrije trap van Rafael v/d Vaart. Weliswaar een beetje van richting veranderd, maar toch, lekker hoor. En dan ook nog de 8-1, voor mij het mooiste doelpunt, van Arjen Robben, een schitterende vrije trap. 8-1, en dat was ook de eindstand. De wedstrijd deed me een beetje denken aan de wedstrijd in Eindhoven tegen San Marino, 11-0.
Maar in elk geval, weer gewonnen en de broodnodige punten verzameld. Maar we zijn er nog niet. We zijn daarin ook nog afhankelijk van BelgiŽ en Uruguay. BelgiŽ, weten we inmiddels, hebben uit bij KroatiŽ gewonnen en zijn daarmee zeker van het WK volgend jaar. Uruguay heeft verloren, en mochten die nou verliezen van ArgentiniŽ dan zou het zo moeten zijn dat we van plaatsen verwisselen en we bij de 1e 8 staan. Dus dinsdag een zoniet nog belangrijkere wedstrijd. Daarbij ook nog aangetekend dat Turkije 2e staat achter oranje, en bij winst zeker zijn van een play off wedstrijd, om zo nog een ticket naar BraziliŽ af te dwingen.   
Wij vliegen maandag naar Istanbul voor deze belangrijke wedstrijd en komen woensdag weer terug. Laten we hopen dat Nederland net zo goed speelt als tegen de Hongaren, dan moet het ook in de heksenketel van Istanbul mogelijk zijn om daar 3 punten te pakken.
En dan volgt op donderdag 17 oktober, de ranking van de FIFA. Belangrijke dagen dus.  En ook zal een dezer dagen duidelijk worden tegen wie Oranje zal oefenen op 19 november, dat is inmiddels bekend, dat wordt Columbia.
Pffffff nog ff volhouden en dan, volgt op 06 december, de loting voor het WK, en in februari 2014, de groepsloting alweer voor het EK 2016 in Frankrijk.
Nou, Oranje vrienden, tot maandag in Istanbul. Gaan we daar ff een Efes pakken en hopelijk ook 3 punten. Wordt vervolgd.
Groetjes
Rob.
Oja, meer foto's, op de fotopagina, klik HIER