Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Nigel de Jong, Wesley Sneijder ('82 Jeremain Lens), Jonathan De Guzman, Robin van Persie ('74 Memphis Depay), Arjen Robben.

 

Opstelling : Ghana

Kwarasey, Inkoom, Sumaila, Akaminko, Schlupp, Atsu ('46 Boateng), Adomah, Rabiu ('63 Ayew), Essien ('46 Acquah), Asamoah, Ayew ('56 Waris)

 

Datum

31-05-2014

Locatie

Rotterdam (De Kuip)

Tijd

20:30 uur.

Aantal toeschouwers

46.000

Scheidsrechter

Carlos Xistra (Por).

Gele kaarten

Nedderland: geen.

Ghana: geen.

Rode kaarten

Geen

Score verloop

 1-0 Robin van Persie ('5)


De tweede oefenwedstrijd voor het WK in BraziliŽ was tegen Ghana. Eindelijk weer eens in de Rotterdamse kuip.
Veel supporters waren naar het centrum van Rotterdam gegaan. In de Skihut was vanaf 13:00 uur een heuse Oranjeparty. Maar wij kozen voor de wat rustigere Gouden Leeuw in Rotterdam IJsselmonde.

Dit keer er heen gereden met Peter, Daan, Nancy en ikzelf. En jawel, helemaal op de fiets. Tja, we moeten toch een beetje in conditie blijven voor BraziliŽ, of nie dan.
Bij de gouden Leeuw, weer de bekende supporters, de Prins van Oranje, Hans en Vincent, kees en Eus, Jeroen, familie uit Almere en zo kan ik nog wel even doorgaan. Al met al heel gezellig. De nodigen biertje gedronken en toen op weg naar de Kuip om daar wat te eten en te drinken. Dat eten ging prima, maar dat drinken, alcohol vrij bier, GATVERDAMME, volgende keer maar later naar de kuip. Wat dat betreft is het in Amsterdam beter geregeld.

Dan de wedstrijd. Allereerst de sfeer in de kuip, heerlijk, er hing een heerlijke sfeer. Was ook prima voetbal weer. Van Gaal speelde in zijn beoogde WK opstelling en daar was ik wel blij mee. Er moet nu een beetje gewerkt worden aan het op elkaar inspelen. En het ging best goed. Ik heb een prima eerste helft gezien. Met natuurlijk een hele snelle, en vooral heerlijk uitgespeeld doelpunt en twee 100% kansen voor Arjan Robben, helaas, eentje net naast en en gered door de keeper. Jammer, want  een grotere voorsprong was verdiend geweest en speelt natuurlijk makkelijker.
Ruststand, 1-0 dus.

De tweede helft was wel iets minder, soms een beetje slordig in de opbouw, maar er werd niets weggegeven, en nog wel twee of drie kansen gecreŽerd. Al met al was ik tevreden met de wedstrijd en kijk ik positief uit naar de WK wedstrijden.

Dan is er woensdag nog de wedstrijd tegen Wales, zonder Bale. Die wedstrijd verwacht ik een hogere score voor Oranje, 3-0 of meer zeg ik. Wales is natuurlijk geen beste tegenstander, en dat waren Ecuador en Ghana natuurlijk wel, allebei actief op het WK in BraziliŽ. 
Het wordt een gezellige uitzwaaiwedstrijd, en ook daarvan verslag natuurlijk. 

Maar eerst morgen nog naar de training in Alkmaar, en dan kan het BraziliŽ avontuur voor Oranje, maar zeker ook voor mij beginnen.

Hieronder een aantal fotoís, en je weet het inmiddels, op de Fotopagina, nog meer kiekjes.

Groetjes

Rob.

 

Je het, gezelligheid bij cafe de Gouden Leeuw.

 Er werd natuurlijk behoorlijk gezond gegeten. Zeker door Hans en Vincent, lekker hoorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!

 


                                      Ons Oranjepark binnen het stadion de kuip, dus geen bier.  

 

De rustand was 1-0, geheel terrecht.

 


In de rust werd het publiek vermaakt met Braziliaanse dans en muziek.

 

     

En na 90 minuten stond de welverdiende eindstand op het bord, 1-0, overigens gescoord door Robin van Persie.