Afbeelding invoegen
 
                            Afbeelding invoegen                                                     Afbeelding invoegen
 

Opstelling : Nederland

 
Davy Klaassen, Vincent Janssen, Quincy Promes, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Davy Propper, Daley Blind, Kenny Tete, Jeffrey Bruma, Rick Karsdorp en Maarten Stekelenburg.'16 Memphis Depay voor Quincy Promes
'62 Bas Dost voor Georginio Wijnaldum
'84 Jetro Willems voor Davy Propper


 

Opstelling : Frankrijk

Lloris, Sidibe, Varane, Koscielny, Kurzawa, Sissoko, Pogba, Griezmann, Matuidi, Payet ('67 Martial), Gameiro ('79 Gignac)

 

Datum

Maandag 10 oktober 2016.

Locatie

Amsterdam (Arena).

Tijd

20:45 uur.

Aantal toeschouwers

50222 

Scheidsrechter

D. Skomina (SLO).

Gele kaarten

Oranje: Davy Propper, Kevin Strootman
Frankrijk: Pogba

Rode kaarten

Geen.

Score verloop

0-1 Pogba ('30)

 
Laat ik eerst even beginnen met te vermelden dat ik voor het eerst in al die wedstrijden mijn telefoon en mijn petje vergeten was. Petje vond ik dan nog wel gaan een keer, maar mijn camera was een groter probleem. Ik had gelukkig wel mijn telefoon bij me, en nog opgeladen ook, maar de fotoís die ik daarmee heb gemaakt halen het natuurlijk niet bij de fotoís van mijn camera. Maar goed, je moet het er mee doen.

Na mijn werk zou Alex rond half 4 bij mij zijn en zouden we direct naar Amsterdam rijden, hopende de files nog een beetje voor te zijn. Na dat Nancy Alex nog even had rondgeleid in onze nieuwe woning in Rotterdam reden we rond 4 uur weg. Na twee kleine files onderweg, waren we even voor half 6 in Amsterdam. Auto geparkeerd en even naar het supportercafé gegaan waar er een gezellige dame, ben haar naam alweer vergeten, lekker stond te zingen.
 
Afbeelding invoegen
 
                                                                                        Afbeelding invoegen
 
Gezellig wat geklets met de medesupporters, biertje gedronken en toen even wat eten. Alex had vorige keer erg lekker gegeten bij een Surinamer ergens in de buurt, en inderdaad dat was heerlijk. 

                                                     Afbeelding invoegen
 
Om even na 7 uur waren we nog even terug in het café, om rond 8 uur naar het sfeer vak te lopen en ons op te maken voor de belangrijke wedstrijd tegen de Fransen.
Met ruim 50.000 supporters in de Arena, zat de sfeer er al vroeg in. Moest ook wel, denk dat ze onze steun goed kunnen gebruiken. Ook waren er wat Franse supporters meegekomen naar Amsterdam. Al met al een prima sfeer.
 
Afbeelding invoegen
 
Het eerste kwartier vond ik duidelijk voor Frankrijk, maar daarna kreeg Oranje een beter grip op de wedstrijd. Maar de echte kansen waren voor Frankrijk. Eerst al in de beginfase een knal van Gamero na ongeveer 12 minuten spelen. Oranje had na een vrije trap een gevaarlijke situatie voor het doel van de Fransen, meer ook niet.
Toen na een half uur, balverlies en Progba schoot met een harde knal de 0-1 binnen. Na de herhaling gezien te hebben thuis, vond ik het een fout van Stekelenburg. Jammer want verder keepte die een prima wedstrijd.
 
                                                                                         Afbeelding invoegen
 
In de 40e minuut kwam Vincent Jansen in het strafschopgebied, kapte en draaide wat en schoot. Half vallend beroerde Koscielny de bal met de handen. Voor mij een 100% penalty. Maar goed, ik zie het door een Oranje bril. Want als de Fransen zoiets hadden gehad, dan had ik waarschijnlijk gezegd dat we gemazzeld hadden, dus had Oranje echt een Penalty moeten krijgen. Ook tegen Wit-Rusland is er een strafschop onthouden en tegen Zweden uit in de laatste minuut zelf een zuivere goal. Ja, het gaat lekker. Maar 0-1 bleef de ruststand.
 
Afbeelding invoegen
 
In de tweede helft bleef Oranje goed overeind al waren de beste kansen voor de Fransen hoor. Oranje heeft niet 1 uitgespeelde kans gehad. Frankrijk had al veel eerder de wedstrijd moeten beslissen, maar deed dat niet, en dan weet je, dan kan hij aan de andere kant wel eens gaan vallen.

De beste kans was dan ook in de 89e minuut voor Memphis Depay. Hij kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied, schoot ook goed in, maar een prachtige redding/reflex van de Franse keeper Lloris voorkwam dat Oranje op 1-1 kwam. Helaas. Want ik vond de tweede helft best goed van Oranje. Jammer dat er alleen geen echte kansen waren, maar inzet en de wil was er. Een puntje was verdiend geweest voor de inzet en het geloof op een goed resultaat.
 
                                                                            Afbeelding invoegen
 
Maar eerlijk gezegd was Frankrijk net een maatje te groot en als je objectief bent, dan heeft Frankrijk gewoon verdient gewonnen.
Feit is wel dat we er nu 3 gespeeld hebben, 1 verloren, 1 gelijk en 1 gewonnen. Dat betekent de 3e plaats in kwalificatiegroep A, achter Frankrijk en Zweden. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd is volgende maand op 13 november in en tegen Luxemburg. Dat moet 3 punten opleveren en hopelijk wordt er aan het doelsaldo gewerkt. En zeker met de steun van nu al 1200 Oranjefans.

Maar de eerstvolgende wedstrijd is 4 dagen eerder, in de Arena tegen BelgiŽ.
Je hebt de fotoís gezien, het zijn er niet veel en ook niet echt geweldige fotoís. Op de fotopagina staan er nog wat, maar veel is het niet.
De volgende wedstrijd, die tegen Luxemburg, zal ik hem hopelijk weer bij me hebben.

Tot volgende maand.
 
Rob.