Opstelling : Nederland

Cillessen; Janmaat (46. Verhaegh), Veltman, De Vrij, Martins Indi, Kongolo (46. Van Aanholt); Clasie (46. De Guzman), Blind, Wijnaldum; Van Persie (79. Huntelaar), Depay.

 

Opstelling : Ecuador

Banguera, Bagui, Guagua, Paredes, Frickson Erazo, 14 Castillo< 72 Rojas< 82, Christian Noboa< 61, 7Jeff Montero< 65, Luis Antonio Valencia, Felipe Caicedo< 38, Martinez> 57, Wila> 38 < 57, Pedro Quinonez> 72, Ayovi> 65, Achilier> 82 Carlos Gruezo> 61.

 

Datum

17-05-2014

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

 51.000

Scheidsrechter

 Pavel KrŠlovec (Tjechie)

Gele kaarten

 Ned: geen.

Rode kaarten

 Geen.

Score verloop

 0 - 1 Montero ('08) 

 1 - 1 Van Persie ('38)


De eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het WK in BraziliŽ is een feit, namelijk de wedstrijd tegen eveneens WK ganger Ecuador.

Na eerst de hele dag van Amsterdam genoten te hebben met een prachtig zonnetje en hele mooie temperaturen, waren we rond 17:00 uur bij de Arena, om even in ons oranjepark rond te kijken en bij de supportersclub natuurlijk. Daar was het, zoals ik al verwachte, heel rustig i.v.m. het mooie weer.

Ik was met de hele familie ongeveer. Nancy en haar dochter waren mee, en mijn dochter ook. Collega, Peter van mijn werk was ook mee met zijn dochter. Gezellig dus, helemaal met dat geweldige weer.

Rond 20:00 uur waren we in het stadion. En om half 9 ging het los.

Ik had me zelf al voorgenomen er niet te veel van te verwachten, omdat Louis nog behoorlijk aan het puzzelen is en ook een nieuw systeem aan het uit proberen is. Ook zijn nog niet alle jongens binnen. Maar deze week moet dat wel gaan gebeuren.
Na 8 minuten scoorde Ecuador dus. Een foutje van Veltman, maar daarvoor ging ook al het een en ander niet goed. Goed, 0-1 dus. Maar na gelang de wedstrijd ging het wel ietsje beter. En even voor rust was er, verder onzichtbaar, een geweldig doelpunt van Van Persie, om aangeven van Clasie. 1-1 rusten dus. 

Na rust vond ik Oranje beter en heb ik nauwelijks een kans voor Ecuador gezien. Oranje kreeg wel 3 goede kansen, maar werden niet benut. Ook werd er meer pressie gespeeld. Ik was wel positief over de tweede helft. Ben dan ook benieuwd naar de wedstrijd tegen Ghana, dan moet er wat lijn in komen.

Nu eerst maar naar Portugal, waarover geen verslag hoor, ik ga niet die kant op.
Hieronder een aantal fotoís van afgelopen zaterdag en op de fotopagina nog een paar meer.


Groetjes
Rob.


 


Lekker genieten van het mooie weer op het Rembrandtplein in Amsterdam.

 




De fans van Ecuador waren talrijk aanwezig. Deze kwamen voor de wedstrijd tegen Nederland helemaal over uit het Duitse Hamburg.
 

   

 


 


De ruststand, wat later bleek, ook de eindstand te zijn.

 



Meer foto's op de fotopagina, klik HIER!!!!!!