Opstelling : Nederland

 asper Cillessen ('120 Tim Krul), Dirk Kuyt, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi ('106 Klaas Jan Huntelaar), Ron Vlaar, Daley Blind, Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay ('76 Jeremain Lens), Robin van Persie, Arjen Robben

 

Opstelling : Costa-Rica

Navas, Gamboa, Acosta, Gonzalez, Umana, Diaz, Ruiz, Borges, Tejeda, Bolanos, Campbell ('66 Urena)

 

Datum

05 juli 2014

Locatie

Salvador

Tijd

22:00 uur (Ned).

Aantal toeschouwers

 

Scheidsrechter


Gele kaarten

Nederland: Bruno Martins Indi, Klaas Jan Huntelaar
Costa Rica: Diaz, Umana, Gonzalez, Acosta

Rode kaarten

 

Score verloop

 0 - 0, Nederland wint na strafschoppen, 4 - 3

De kwartfinale dus, tegen een  relatieve makkelijke tegenstander, Costa/Rica. Maar daar moet je natuurlijke altijd voor oppassen. Dit verslag heb ik geschreven tijdens de vlucht van Salvador naar Fortaleza. Inmiddels weten we het dus. Woensdag weer terug naar Sao-Paulo voor de halve finale tegen ArgentiniŽ. 
Maar eerst de wedstrijd tegen Costa Ė Rica. Ik had een heel goed gevoel over deze wedstrijd. Ik had naar aanloop al heel de tijd lopen roepen, 3-0 met rust en eindstand 4-0. Maar dat pakte toch even anders uit.

 

Eindelijk met Paul en Carolien op de foto. Had al 3 weken geprobeerd met hun op de foto te komen, en had zelfs een afspraak gemaakt en ik kon eind juli terecht. Maar hier in Salvador, toch stiekum tussen de fotomomenten van de lokale bevolking en de pers, en tussen de menige interviews door, is het toch gelukt. Gelukkig zijn Nancy en ik niet zo uitbundig gekleed, want das niks voor mij hoor, al die   fotoīs met die mensen, je hebt geen moment rust.

Maar bedankt Paul en Carolien voor jullie tijd. Hahahhahahahhahah

 


Gelukkig was de bekende Oranjebus er ook weer bij. Eindelijk een echte Oranjemars naar het stadion.

 


Nadat we flink gefeest hadden op het Oranjeplein, natuurlijk weer gezellig met Danny Lukkassen en Theo van de supportersclub Oranje. Het weer was weer perfect, beetje bewolkt, beetje zon en zoín 27 graden. Even een heel klein buitje gehad tijdens het feesten, maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk. 

Om 14:00 uur, dan eindelijk een echte Oranjeparade naar het stadion. De eerste met de echt Oranjebus. Ben echt heel blij voor die jongens dat het weer gelukt is om naar Salvador te komen en nu eindelijk een echte parade naar het stadion te hebben, de eerste en ik denk ook de laatste, want in Sao-Paulo woensdag, daar zal het wel niet mogelijk zijn. 

Gelukkig maar dat het hier wel kon. Al die moeite om de bus in BraziliŽ te krijgen en dan niet een echte Oranjemars naar het stadion, zou echt zonde zijn geweest. Maar gelukkig, hier gelukt.

   

Rond 15:00 uur plaatselijke tijd waren we bij het voor ons al bekende Fonta Nova stadion. Zal het nooit meer vergeten, de 5-1 tegen spanje, een week of 3 geleden. We zaten overigens aan de andere kant van het stadion, als de vorige keer. Van de 12 doelpunten die Oranje heeft gemaakt tot aan deze wedstrijd, zijn er 11 gescoord in het doel waar wij steeds achter zaten, dus kijken hoe het dit keer zou gaan. De eerste helft bleef het 0-0, dus ik dacht, geen probleem, die goals komen de tweede helft wel, want dan spelen ze onze kant op. In de eerste helft al een veel beter Oranje, en in de tweede helft een nog veel beter Oranje. En Nederland kreeg ook goede kansen, maar de keeper van Costa Ė Rica, is er een om te onthouden. Maar ondanks het overwicht, en alle Brazilianen die ineens voor Costa-Rica waren, terwijl ze altijd zeggen voor Oranje te zijn, bleef het 0-0. Dus dat wordt verlengen. 

 

Ruim 51.000 toeschouwers, waaronder, door de media verteld, ongeveer 3000 Oranjesupporters. Nou ik heb ze niet gezien, ja heel veel Oranjesupporters uit andere landen. En die waardeloze Brazilianen, die altijd hier zeggen dat ze voor Hollanda zijn, nou die wafren op de hand van Costa-Rica. We zijn het er hier allemaal over eens, we zijn klaar met die Brazilianen. 

 We zijn begonnen!!!!  


    Maar ook toen al had ik zoiets, we maken het wel af, in de verlening, geen strafschoppen graag. De kansen voor Oranje bleven komen, lat, paal en nog een geweldige redding van die keer van hun, bleef het toch 0-0. En ongeveer 30 seconden voor het laatste fluitsingaal, kwam de bondscoach met een geniale actie. Jasper Sillisen eruit, en Tim Krul erin. Een geniale actie volgens mij want de Costa Ricanen hadden zoiets, he wat gebeurd hier, en stonden we eigenlijk al een strafschop voor.

Hier nog een filmpje van één van de vele spannende momenten voor het doel van Costa-Rica.
    

 

Toen de penalty reeks. Weer Aaachter ons doel werder de strafschoppen genomen, en ik dacht gelijk, goed teken. Ook dat Krul erin kwam voor ik heel goed. Maar toch, moeten de Nederlanders wel scooren.
De eerste werd genomen door Costa Rica, 1-0, toen Van Persie, 1-1, toen hun weer 2-1, toen Robben, 2-2, toen een geweldige redding van Krul, toen wij weer, 3-2, hun weer 3-3, wij weer, Kuijt, 4-3, en toen moesten hun natuurlijk scooren, anders was het afgelopen en ging Oranje naar de halve Finale. Aanloop, schot, Krul pakte hem weer JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA halve finale. Woensdag, tegen ArgentiniŽ, geweldig!!!!!
Dat betekend weer vluchten boeken en annuleren, en wat nu ook zeker is dat ik één wedstrijd ga missen, of zaterdag de wedstrijd om de 3e en 4e plaats, of de finale. 3e en 4e plaats is niet zo heel erg, maar de finale, nou laat maar. 

We vliegen zo ie zo donderdag terug. Moet zaterdag weer werken, en tijdens de finale, zelfs werken. Hoop dat een collega me eerder wil aflossen, maar wie wil de finale nu niet zien. Tegen BraziliŽ of Duitsland, maar laten we eerst zelf maar eens zien te winnen van de Argentijnen, want die hebben Messi, maar goed wij hebben Robben. Één ding is zeker, het wordt een hele mooie wedstrijd.

   

Overigens heb ik van de strafschoppen serie geen foto's of filmpjes, het was te spannend, daar kon ik geen foto's van nemen, vergeef me A.U.B.

Op de Fotopaginade rest van de foto's

Groetjes

Rob.