Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Daley Blind, Joel Veltman, Ron Vlaar, Gregory van der Wiel, Rafael van der Vaart ('45 Leroy Fer), Stijn Schaars ('78 Jonathan De Guzman), Kevin Strootman, Jeremain Lens, Siem De Jong ('44 Luciano Narsingh), Memphis Depay ('91 Patrick Van Aanholt) 

 

 

Opstelling : Colombia

Mondragon, Arias, Valdes, Zapata, Armero, Aguilar ('46 Torres), Sanchez ('74 Valencia), Rodriquez, Cuadrado ('80 Martinez), Falcao ('86 Bacca), Gutierrez ('69 Ibarbo)

 

 

Datum

19-11-2013

Locatie

Amsterdam (Arena)

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

51.000

Scheidsrechter

Florian Meyer (D.)

Gele kaarten

Nederland: geen.
Colombia: Arias, Aguilar, Falcao, Torres

Rode kaarten

Nederland: Jeremain Lens

Score verloop

0 - 0

 
Zo, de laatste wedstrijd van Oranje in 2013. Een mooi jaar, want de laatste wedstrijd die we verloren, dateert alweer van ruim 1 jaar geleden. BelgiŽ was op 15 augustus 2012 te sterk voor Oranje, 4-2.En nu maar hopen op een overwinning of een gelijkspel tegen de Colombianen.
Maar makkelijk zou da niet gaan worden, ik noem er een paar die niet mee deden door Blesures, Robin van Persie, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt, Martis Indi, en daar kwamen ten overmaat van ramp ook nog de Jong en Arjen Robben bij. En dan ben ik er vast nog wel één vergeten. En ik wilde heel graag dat Oranje niet ging verliezen, want dan zijn we al 17 wedstrijden achter elkaar ongeslagen, dat betekend in 2013, niet één keer berloren.
Dus toch met een beetje vreemd gevoel in de onderbuik met Nancy en Alex richting de Amsterdam Arena. Maar eerst naar de nieuwe locatie van de Supportersclub, om ons voorfeestje daar te vieren in het Oranje cafe. Vorige keer klaagde ik al dat ik me haast niet mee kon bewegen, dit ging veel beter. Grote ruimte, in Beat, boven de Ziggo Dome. Daar zou o.a. Frans Duyts optreden. Eenmaal binnen was het weerzien met de vaste supporters weer heel gezellig.
Er was ook een Colombiaanse  tv ploeg, die Carolien keurig in het Spaans te woord stond.
 
 
Hier staat Carolien de Colombiaanse pers te woord.

   

 

  
Nancy en Jos hadden het al gauw erg naar hun zin.
 

 
 
Alles was natuurlijk Oranje in het Oranje cafe. Maar toch viel er één op. Een Colombiaanse supporter. Hier op de foto met Suzanne, Sylvia en Milou.
 
De dames hebben hem beschermd met al dat Oranje geweld, en met succes, hij heeft de wedstrijd kunnen zien en hoefde niet op de tafel voor 500 uitzinnige Oranjefans het Colombiaanse volsklied te zingen.

En toen het stadion in. Gespannen wacht iedereen af in een uitverkochte Arena.

 


Het was een boeiende wedstrijd. Na 6 minuten al een schitterende knal op de kruising van v/d Vaart. En er waren meer kansen voor Oranje om de score te openen. Prima dus, met een haast wel B elftal moet ik zeggen.
Toen na geklungel van Veltman, de 0-1 werd gemaakt, was dat ook heel jammer en niet terecht. Gelukkig hadden we een goede grensrechter, die het heel goed zag, dat het buitenspel was. Nam niet weg dat het een verschrikkelijke fout was van Veltman, die overigens een prima wedstrijd voetbalde. 
 
Toen nog een kans voor Lens, zoín 10 minuten voor de rust, daarbij kreeg hij een verschrikkelijke trap op het scheenbeen, waarna hij zijn tegenstander bij de keel greep een duwde. Rood, terecht, maar die Colombiaan had donkerrood verdiend en Lens geel.
  
Maar goed, nog 55 minuten met 10 man, dat moet nu zeker verliezen worden. Ik was dan ook blij dat we met 0-0 gingen rusten.

   

 

De Russtand dus.


 
   
   
   
 
 
Dan de tweede helft. Ook eigenlijk een prima wedstrijd. Wel niet echt veel uitgespeelde kansen van beide ploegen, al kon je dat van Oranje niet het niet kwalijk nemen, zij speelde tenslotte met 10 man.
 
Kleine kansjes over en weer, maar Oranje voetbalde prima mee.

   

 Ik had er dan ook vrede mee toen er werd afgefloten en deze wedstrijd eindigde, zoals hij begon, 0-0 dus.
  
Dat was het dan, 2013 voor Oranje. Voor mij gaat het nu spannend worden. En niet alleen voor mij, maar voor heel veel andere oranje fans.
6 december, over 2 weken is de loting voor het WK 2014. Dan weten we tegen welke 3 ploegen Oranje in de groepsfase gaat spelen. En ook welke steden er zal worden gevoetbald.
Ik heb wel een voorkeur een aantal groepen. Groep F staat bij mij boven aan, dan groep H, D en dan B. Ik vlieg op Ria aan op donderdag 12 juni, dus A.U.B. niet A2 loten, dan mis ik de openingswedstrijd tegen BraziliŽ, en die wil ik niet missen, sterke nog, die moet Oranje zo ie zo vermijden.
Nou blijf de website in de gaten houden, deze wordt natuurlijk regelmatig, zo niet elke dag geŁpdatet.
Eerst volgende wedstrijd is die in en tegen Frankrijk, plaats nog niet bekend, zal spoedig volgen. Op de Fotoapagina staan nog wat extra foto's.
Groetjes
Rob.