Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Daley Blind, Dirk Kuyt ('89 Terence Kongolo), Georginio Wijnaldum, Wesley Sneijder ('77 Leroy Fer), Nigel de Jong, Jeremain Lens ('69 Memphis Depay), Arjen Robben 

Opstelling : Chili

Bravo, Silva ('70 Valdivia), Medel, Jara, Isla, Aranguiz, Gutierrez ('46 Beausejour), Diaz, Mena, Sanchez, Varga

 

Datum

Maandag 23 juni 2014

Locatie

Sao Ė Paulo, Arena de Sao Paulo (BraziliŽ)

Tijd

18:00 uur (Ned).

Aantal toeschouwers

62.996

Scheidsrechter

 Bakary Gassama (Gambia)

Gele kaarten

Oranje: Daley Blind
Chili: Silva 

Rode kaarten

 Geen

Score verloop

1-0 Leroy Fer ('77)
2-0 Memphis Depay ('92)

De laatste groepswedstrijd deed er niet meer toe. Voor mij zou het heel goed uitkomen als Oranje 1e in de groep zou worden, gewoon omdat dat beter in mijn reisschema past en ik niet zoveel hoef om te gooien enz. Ook komt dan de kwartfinale en de halve beter uit, halve finale is dan in Sao-Paulo en de dag erna naar huis via Rio. Dus ik had nog wel wat spanning op de wedstrijd zitten.


Maar eerst gingen we vanaf de oranjecamping in de alom bekende Oranjemars, richting het stadion. Nouja, richting het treinstation. Anderhalf uur lopen. Van het ministerie van buitenlandse zaken hadden we begrepen dat het Oranjeplein niet door zou gaan, belachelijk, was er ziek van. Veiligheid, daar zou het omgaan. Nou ik heb hier nog niets meegemaakt, wat mij betreft is het best veilig hier. 

Maar goed. Met de trein en de metro en nog een trein naar het stadion. Duurde al met al best lang en we waren rond 11:00 uur bij het stadion. Biertje even wat eten en toen de wedstrijd. 

Nederland wilde niet voetballen volgens de trainer van Chili, WE VRETEN ZE OP!!!!!!, maar ik vond het prima gaan. 
Oranje gaf geen kans weg, maar creŽerde zelf ook niet zo veel, al vond ik de beste kansen in de eerste helft voor Oranje. 0-0 met de rust dus.

2e helft ook een iets beter Oranje, zeker toen de wedstrijd vorderde. Maar het blijft toch oppassen, 1 foutje achterin en het staat 0-1. En met een Gambiaan als scheidsrechter blijft het toch gevaarlijk. Maar ik moet zeggen dat hij foutloos floot, misschien op die gele kaart van Blind na.
Maar het bleef lang 0-0 en dat vond ik ook al prima. Maar de wissels van Louis pakte goed uit. 

Maar nog geen 10 minuten in het veld en boem, 1-0, door Depay, heerlijk, ik kon mijn geluk niet op. Toen even later Fer binnen de lijnen kwam en ook nog in blessure tijd de 2-0 maakte, wist ik het zeker, we gaan naar Fortaleza, heerlijk. 

Tegen Mexico, moet kunnen denk ik. Nou geniet maar weer van de fotoís, ook op de fotopagina, die straks wat later online komen te staan.

Groetjes 
Rob.  

De bekende Oranjemars. Trok niet veel bekijks om 07:00 uur 's morgens, begrijpelijk. Wel heb ik de beelden ervan gezien op de Braziliaanse tv.

 

Het stadion van de Corintians in Sao-Paulo


 

Arjen Robben begon de warming up op zijn eigen manier, alleen en met een balletje hoog houden. Hij kwam zeer zelfverzekerd over en werd dan ook terecht tot de man of the match uitgeroepen.

 


Erg veel Chilenen in het stadion, die behoorlijk te keer gingen. Maar ach, wij zijn gewoon beter.


YOU NEVER CAN BEAT THE DUTCH!!!!!!!!!

 


   

 

jAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, 

2-0Wat een heerlijke eindstand. Groepswinnaar, alle drie de wedstrijden gewonnen en met een doelsaldo van 10 voor en 3 tegen, goedemiddag wereld, weten we weer wie Oranje is!!!!!!
Kunnen we weer in de top 5 komen van de FIFA  rainking.
 


 

Bedankt jongens, weer een gewonnen wedstrijd, geweldig, wie had dat gedacht van Oranje. Perfect en ik geniet in BraziliŽ!!!!