Opstelling : Nederland

 Krul, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen (Bouma/'15), Willems (Schaars/'63); Van Bommel, Nigel de Jong (Strootman/'84); Van Persie, Sneijder, Van der Vaart (Kuyt/'63); Huntelaar (Robben/76).

 

Opstelling : Bulgarije

Kolev ('71 Cvorovic), V. Minev, Ivanov ('71 Iliev), Bodurov, Y. Minev ('56 Stojanov), Manolev, Milanov ('84 Zlatinski), Dyakov, Gadhzev, Popov ('76 Tonev), Bojinov ('59 Mitsanski)

 

Datum
26-05-2012
Locatie
Amsterdam (Arena)
Tijd
20:00 uur
Aantal toeschouwers
45.000
Scheidsrechter
Fernando Teixeira Vitienes (ESP).
Gele kaarten
Ned:          John Heitinga, Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt.
Bulgarije: Bodurov, Dyakov
Rode kaarten
Geen.
Score verloop
1-0 Robin van Persie ('45)
1-1 Popov ('50, penalty)
1-2 Mitsanski ('93)

De eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK 2012 dat nu op het punt van beginnen staat. Nou ja, eigenlijk de tweede, maar wie heeft het nog over Bayern MŁnchen Ė Nederland.
Nadat ik eerst nog even moest werken tot 15:00 uur, daarna even sfeer geproefd op het Rembrandplein en daar werd ik prompt tot Oranje reisleider gebombardeerd, met een geweldige Oranje cap die Jos, Tanja en Irma voor mij hadden gemaakt. Heel erg leuk en lief. Ik moet zeggen dat onder de vaste fans toch altijd een heel gemoedelijk en een familie achtig karater heeft. Nou Jos, Tanja en Irma, en natuurlijk ook Erik-Jan, super bedankt hoor, elke uitwedstrijd heb ik hem op hoor.
 
 

Gezellige met de supporters een drankje doen op het Rembrandplein bij Cafe de Old Bell.

 


Rond 18:00 uur vertrokken naar de Arena om nog even een kijkje te nemen bij het Ons Oranje Park. Met diverse optreden, en ja, daar was het ook weer erg gezellig. Natuurlijk waren de dames uit Pijnacker ook weer van de partij.

 

 

 
Om 20:00 uur de wedstrijd dan tegen de Bulgaren. In een goed gevulde arena begon Nederland hoopvol aan de wedstrijd. De Bulgaren werden redelijk vast gezet, alleen echte kansen bleven uit. 1 kans voor de Bulgaren, een vrije trap die op de lat belanden. En dan even voor rust, op een prachtige pass van Wesley, een even zo mooie afronding van Robin van Persie, mooie goal en 1-0, dat was ook de russtand. Na de rust het zelfde beeld, , met een enkele aanval van de Bulgaren, en die enkele aanval leverde een ongelukkige handsbal van Rafael. De makkelijk gegeven strafschop werd benut door Popov. Daarna zakte het spel van Nederland naar een bedenkelijk nivo.
 
      
 
 
Net zoals afgelopen dinsdag in MŁnchen, net wanneer ik dacht, het wordt gelijk, scoorden de Bulgaren, na een enorme fout van Heitinga, de 1-2, een kopbal van Mitsanski in de 93e minuut, dank u!! Woensdag hopelijk beter, dan in de kuip tegen de Slowaken.
 
Hier links de blije Bulgaren, met de gestolen wedstrijd.

 


Foto recht, de goal van de Bulgaren, gemaakt vanaf de video schermen in de Arena.

 

 
 
Maar goed, ga er weinig woorden meer aan vuil maken, en ik hou me maar vast aan wat een collega van mij vertelde, daar komt ie, in hoofdlettersĒ IN 1988 VERLOREN WE OOK VRIENDSCHAPPELIJK VAN BULGARIJE MET 1-2, DAARNA WEET IEDEREEN HOEVER WE ZIJN GEKOMEN, EN VOOR DE JONGEREN ONDER ONS, WE WERDEN EUROPEES KAMPIOEN!!!!!!!!!!!!!!!!! Hieronder nog wat fotoís en ook op de foto pagina nog een paar. Ook nog twee filmpjes, opkomst elftallen en een hoekschop van Oranje.
 
Nou hieronder nog de twee beloofde filmpjes.