Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Dirk Kuyt, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi ('46 Daryl Janmaat), Daley Blind, Wesley Sneijder, Nigel de Jong ('62 Jordy Clasie), Georginio Wijnaldum, Robin van Persie ('96 Klaas Jan Huntelaar), Arjen Robben

 

Opstelling : ArgentiniŽ

Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo, Perez ('81 Palacio), Biglia, Mascherano, Lavezzi ('101 Maxi Rodriguez), Messi, Higuain ('82 Aguero)

 

Datum

09-07-2014

Locatie

Sao - Paulo

Tijd

22:00 uur (Ned. tijd)

Aantal toeschouwers

63.267

Scheidsrechter

Cakir (Tur)

Gele kaarten

Oranje:       Martis Indi

ArgentiniŽ: Demichelis

Rode kaarten

Geen

Score verloop

0 Ė 0 ArgentiniŽ wint na strafschoppen 2 - 4

                 

Na de winst op Costa Ė Rica, nu dan de halve finale tegen ArgentiniŽ, met de alom gevreesde Messi.
Nu had ik al een aantal wedstrijden gezien van ArgentiniŽ en ik moet zeggen dat ik niet onder de indruk was. Ik ging dan ook vol goede moet naar het stadion.
Wij vlogen vanaf Fortaleza naar Sao-Paulo. En kwamen rond 13:00 uur aan bij metro en treinstation Luz. Daar was ook het Oranjefeestje. Maar daar hebben we weinig van meegemaakt, want we moesten eerst nog een treinkaartje kopen en toen begon het om half 2 te regenen en stopte ze met de muziek. Het goot overigens behoorlijk bij een temperatuur van 20 graden.

Dus om 14:00 uur ging iedereen naar de treinen en op naar het stadion.
Dat stadion zat vol met Argentijnen en natuurlijk Brazilianen die nu wel weer voor Oranje waren.
De wedstrijd begon rustig, weinig kansen, kortom er viel niet zo veel te beleven, maar de spanning vergoede een hoop. Wat vrije trappen van Messi, maar die leverde gelukkig niets op. Ruststand 0-0 dus.

Ook de tweede helft was een kopie van de eerste. Je kon al zien dat hier geen winnaar uit zou komen, maar je weet nooit. Een geniaal moment van Robben of Van Persie, je weet nooit. Maar dat gebeurde niet. Er was wel een kansje voor Robben, maar die werd gekeerd door Romero.
Dus we gingen weer verlengen.

De verlenging vond ik voor Oranje, zeker de tweede verlenging, had Nederland het meeste recht op de overwinning. Maar helaas, weer strafschoppen dus. Tja, ik riep al gelijk, dat gaat hem niet worden, niet twee keer achter elkaar gaat dat lukken.
Toen ik zag dat Ron Vlaar de eerste Penalty ging nemen, riep ik gelijk, die gaat mis. Want ik vind Vlaar, samen met Robben en ook de Vrij de beste spelers van Oranje dit toernooi, de meest constante.
Dus de aanloop van Ron, schot en de keeper stopte hem goed. Die van de Argentijnen ging er wel in, geen Krul dit keer. De tweede strafschop van Robben, wel raak. Die van de Argentijnen ook. Toen Wesley Sneijder, prima strafschop, weer goed gepakt door Romero. Argentijnen, weer Raak, ook Kuyt scoorde. En toen de beslissende, Jasper Cillissen had hem bijna, maar stompte hem boven en via de lat het doel in. Weg finale, maar ik was ozo trots op dit Oranje.

Wat een geweldige prestatie. Maar goed, nu zaterdag tegen de Brazilianen, en die zullen wat recht willen zetten na de 7-1 verlies tegen Duitsland. Helaas zal ik daar niet bij zijn. Wij vliegen namelijk morgen terug naar Nederland. De troostfinale tussen BraziliŽ en Nederland zal ik thuis kijken. 

De teleurstelling is groot, maar toch, het was een geweldig tournooi.

Hieronder de fotoís en ook op de Fotopagina staan er nog wat meer.

Groetjes
Rob.