Opstelling : Nederland

Maarten Stekelenburg, Daryl Janmaat, John Heitinga, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart ('71 Ibrahim Afellay), Kevin Strootman ('75 Urby Emanuelson), Ruben Schaken, Klaas Jan Huntelaar, Jeremain Lens ('71 Dirk Kuyt)

 

Opstelling : Andorra

Moreira, Rodrigues ('52 San Nicolas), Lima, Vales, Garcia Renom, Lorenzo, Ayala, Pujol, Vieira, Teixeira ('83 Bernaus), Gomez ('74 Moreno)

 

Datum

12-10-2012

Locatie

Rotterdam (De Kuip).

Tijd

20:30 uur

Aantal toeschouwers

38.000

Scheidsrechter

Alexei Koelbakov (Wit-Rusland).

Gele kaarten

Nederland: Daryl Janmaat
Andorra:     Moreira, Teixeira

Rode kaarten

 

Score verloop

1-0 Rafael van der Vaart ('7)
2-0 Klaas Jan Huntelaar ('15)
3-0 Ruben Schaken ('50)

 
Na de twee gewonnen wedstrijden tegen Turkije en uit Hongarije had ik geen wedstrijdspanning bij de wedstrijd tegen Andorra. Iedereen weet dat we die wedstrijd gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag. Natuurlijk had ik wel wat in mijn hoofd, 2-0 met rust en de eindstand schatte ik op 6 of 7-0.
Maar goed, eerst natuurlijk verzamelen bij de Gouden Leeuw in Rotterdam IJsselmonde. Ik zou met Daan en Janneke daar heen gaan, en ook met mijn zoon die weer een weekje in Nederland was voor een examen. Alex, met zijn zoon en Mike, (collega), met zijn schoonvader Piet zouden we in de Gouden Leeuw treffen. En ook Jos, Eric-Jan, Irma en Tanja, één van mijn favoriete supporters uit Almere zouden daar ook, zoals gewoonlijk heen komen.
 
Hier Mike, collega van het werk, met zijn schoonvader, Piet. Volgens mij hebben ze weer genoten.
Volgende keer weer mee Piet?????

 

 


De dames uit Pijnacker gingen op het stadhuisplein in het centrum zich opmaken voor de wedstrijd, in de Skihut aldaar. Ik heb ze nog nooit zo laat het vak in zien komen, ze hebben zelfs Robin Lefeber ervoor laten schieten. Dat zal 538 niet leuk vinden, dus dames, denk dat jullie de laatste keer kaarten hebben gewonnen voor een uitwedstrijd hahahahhaha. Maar toch, mochten we nog een keer in Rotterdam gaan voetballen, waarschijnlijk pas weer in 2018, dan zal ik toch ook eens een keer sfeer gaan proeven in het centrum van Rotjeknor.

 

 

Maar goed, ik zat dus in de Gouden Leeuw, en het was echt veel drukker dan de laatste keer tegen MoldaviŽ meen ik. Heel gezellig om iedereen weer te zien, Hans, Ico, Frans, Bas, nog een Hans, Vincent en ach wie ben ik nog vergeten, Kate, en ook Eus was er weer. Helaas zonder zijn vader, ik mis hem, en laat alles goed met hem gaan, zodat we hem weer kunnen verwelkomen tegen de Duitsers.
 
Ook Niels uit Heemskerk was er weer. Gezellig, gekke Niels. Heeft weer veel te hard lopen rammen op die trom, ja nu is ie stuk.
Hoop dat hij hem tegen Duitsland weer inorde heeft.
Hij had genoeg gedronken, alvoor hij in de Gouden Leeuw aankwam met de supportersbus. Vandaar dat hij zijn vriend ook een slokje bier gunde.

 


Nadat we het nodige hadden ingenomen en lekker hadden gegeten bij Deesie, de snackbar die naast de kroeg zit, rond 18:30 uur gaan lopen naar de Kuip. Daan en Janneke gingen op de fiets. Gelukkig was het droog en kwamen we rond 19:15 uur aan in de kuip. Ook even 538 bezocht en naar de dames uit Pijnacker gezocht, maar die waren nog in de Skihut. En nadat Carlo het meisje uit de kassa had versierd, gingen wij rond 19:45 uur het vakkie in.
   
Dan de wedstrijd. Allereerst wil ik Janneke bedanken voor de prachtige fotoís van de wedstrijd. Jammer dat ze er geen kont aan vind, maar ze mag vaker mee voor het maken van fotoís. Dus onderstaande fotoís zijn bijna allemaal door Janneke gemaakt. Je ziet het gelijk aan de kwaliteit. Denk dat ik toch eens aan een ander toestel moet. Maar eerst nog wat sponsors voor mijn site zien te krijgen hahhahah.

 

 

 

 

 


De wedstrijd. Nederland begon eigenlijk heel goed. Het was dat Rafael hem niet echt goed raakte, maar de combinatie was perfect en na 7 minuten dus al 1-0. Na 14 minuten zetten Huntelaar, ook al niet echt lekker ingekopt, half op zijn schouder, maar maakt niet uit, 2-0 en ik was tevreden.

Zoals ik al gezegd had, 2-0 met rust en 6 of 7-0 eindstand, dus ik zat op schema. De eerste helft geen goals meer, maar ik had er vrede mee, er werd redelijk gevoetbald.

 

 

 

In de rust, Carlo weer naar de kassa???????? En de tweede helft begon ook niet slecht. De eerste interland Goal, en nog wel in zijn debuut, Robin Schaken, 3-0, en toen was de koek wel op.

Dirk Kuijt en Affelay kwamer er in de tweede helft in, maar meer doelpunten leverde dat niet op.

 


 

 

 

Ik kreeg het inmiddels ook behoorlijk fris, de wind kwam een beetje in het sfeervak en ook begon het een beetje te regenen. Toen het eindsignaal en dus weer 3 punten, 3-0, ik vond het prima. Veel belangrijker nog wordt de wedstrijd komende dinsdag tegen RoemeniŽ in Boekarest.
  
Want RoemeniŽ won uit bij Turkije met 0-1 en staan dus gelijk met Nederland, maar heeft 1 doelpunt minder gescoord zodat wij op dit moment groep D aanvoeren. Als we dinsdag winnen dan wordt er een enorme stap gezet naar BraziliŽ. Met in maart de thuiswedstrijden tegen Estland en wederom RoemeniŽ, mochten we die ook winnend afsluiten, dan is het bijna voor de bakker. Maar wat als Nederland verliest in RoemeniŽ en thuis gelijk speelt, dan wordt je gewoon tweede en moet je hopen op de playoffs.
Maar goed laten we niet vooruitlopen op de feiten, in elk geval wordt aankomende dinsdag één van de belangrijkste wedstrijden uit deze kwalificatie. Een bijkomend voordeel voor de supporters, het is de komende dagen prachtig weer in RoemeniŽ, af en toe zon en 27 graden. Ik kijk er naar uit en zal met Alex a.s. maandag afreizen naar Boekarest
Op de Fotopagina nog veel meer prachtige wedstrijd fotoís van Janneke. Nogmaals Janneke bedankt!!!