Afbeelding invoegen  

Afbeelding invoegen                                          Afbeelding invoegen
 

Opstelling : Luxemburg

Schon, Mahmutovic, Chanot, Malget, Jans ('26 Jšnisch), Bohnert, Mutsch, Philipps, Da Mota ('75 Kerger), Bensi ('82 Thill), Turpel

 

Opstelling : Nederland

Wesley Sneijder, Bas Dost, Arjen Robben, Bart Ramselaar, Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen, Daley Blind, Virgil Van Dijk, Jeffrey Bruma, Joshua Brenet en
Maarten Stekelenburg.
 

 

Datum

Zondag 13 november 2016

Locatie

Luxemburg stad (Stade Josy Barthel).

Tijd

18:00 uur

Aantal toeschouwers

 8000

Scheidsrechter

Anthony Taylor (GB).

Gele kaarten

Luxemburg: Bensi 

Oranje: Joshua Brenet, Daley Blind


Rode kaarten

Geen 

Score verloop

0-1 Arjen Robben ('36)
1-1 Chanot ('44, penalty)
1-2 Memphis Depay ('58)
1-3 Memphis Depay ('84)

 
Op zondag 13 november stond de wedstrijd in en tegen Luxemburg op het programma.

Wij hadden besloten om er op zaterdag heen te rijden en op maandagochtend weer terug.
Op station Rotterdam centraal had ik met de andere afgesproken om 10:00 uur. Alex was naar mijn huis gekomen en Liesbeth en Alex pikte we op centraal op. Iedereen was keurig op tijd en de reis naar Luxemburg ging voorspoedig.
 
We hebben onderweg 1 stop gemaakt van ongeveer 20 minuutjes en kwamen dus mooi op tijd bij ons Hostel aan, dat was rond kwart voor 2. Al met al zoín drieŽnhalf uur over gedaan.
 
Afbeelding invoegen
                                                                                        Afbeelding invoegen
 
Nadat we zelf ons bed moesten opmaken. We sliepen op 1 kamer met vier stapelbedden. Eigen badkamer en toilet. Maar voor 25 euro per persoon per nacht, inclusief ontbijt, moesten we ook niet zeuren, gingen we de stad Luxemburg verkennen.

Eerst even naar de Big Beer Company om een biertje te drinken, samen met de familie Bouwmeester, toen doorgelopen naar de stad.
Ook nog even bij het stadion de kaartjes op gehaald, maar niet bij de training gebleven. Het was erg koud en de trainingen heb ik nu wel gezien.
Daarna van de stad genoten en nog wat gedronken met de lokale bevolking. Die wist voor ons weer een goed en redelijk geprijsd restaurant te vinden. En daar zijn Liesbeth, Alex, Cecil en ik dan ook gaan eten.
 
Restaurant de Bodega. Toevallig ook net de naam van het gebouw waar Nancy en Ik een appartement hebben gekocht.
Het eten was niet echt je van het. Beetje taaie schnitzels, maar de patat was lekker.
 
Na het eten richting het uitgaanscentrum waar we een zaak tegen kwamen waar je van 21:00 tot 01:00 uur voor 15 euro per persoon onbeperkt bier en water kon krijgen. Dat hebben Liesbeth en ik maar gedaan. Daar zijn gelukkig geen beelden van hahahaha. Rond 03:00 uur lagen we op bed.
 
Match Day!!!!!!!! 
 
De volgende ochtend om 08:00 uur ging de wekker weer. Liesbeth, zat al aan het ontbijt, wat een kanjer, ik kon er maar moeilijk uitkomen. Maar toch gelukt. Ontbijt vond ik prima. Daarna richting de stad om een bakkie koffie te doen, om daarna richting het supporters- café te gaan, om ons in de Oranjemassa te mengen.
 
Afbeelding invoegen
 
Het was er gezellig in de Big Beer Company. Danny stond mooi hoog in een DJ booth, er waren volop mogelijkheden om een biertje te bestellen, waardoor je nooit hoefde te wachten, en er waren zelfs Arjen Robben snacks, geweldig!!!! Ja was prima geregeld daar.
 
Afbeelding invoegen 
 
Even was er bij het bestuur van de supportersclub paniek en riepen ze dat Danny de muziek uit moest zetten omdat er een malloot was die een rookbom had afgestoken binnen in de zaak. Hilarisch was het dat de eigenaar zo enthousiast was dat hij de rookmachine had aangezet. Het bestuur van de supportersclub Oranje, WE ZIJN TOCH DE BESTE SUPPORTERS VAN EUROPA!!!!!!!!

Maar het feest ging vrolijk door. Ik heb me maar rustig gehouden, de avond ervoor was al zwaar genoeg hihihi. Hieronder nog een filmpje van het feestgedruis in de Big Beer Company.
 
 
Maar ook buiten was het feest, er kwam nog uit het mooie Limburgse, een fanfare band die het buiten ook even gezellig kwam maken, compleet met mooie Oranje rook. Gezellig hoor!!!!!!
 
                                                                                       Afbeelding invoegen
 
                                             Oja, en het onderstaande filmpje wilde ik je ook niet onthouden.
 
 
Daarna was het tijd om in een grote Oranjemars naar het stadion te lopen. Maar liefs een kleine 1300 man was bij deze wedstrijd aanwezig, dus de stoet was ook behoorlijk groot te noemen.
 
Afbeelding invoegen                  Afbeelding invoegen
 
We vertrokken om ongeveer 16:15 uur vanuit de Big Beer Company en waren rond 17:00 in  het stadion.
Een oud stadion dat Josy Barthel. Wel lekker dicht bij de stad, lekker kneuterig, ik hou er wel van. Alleen jammer dat ik een gehoorbeschadiging heb opgelopen. Kolere wat stond dat geluid hard uit die omroepinstallatie, want meer was het niet. Pffffffff
 
Afbeelding invoegen                  Afbeelding invoegen
 
Maar goed we waren binnen en de wedstrijd stond op het punt van beginnen. Oranje speelde eigenlijk alleen maar op de helft van de tegenstander, alleen echte kansen kwamen er niet. Je zag al gauw dat het weer niet liep bij oranje.
 
Maar Oranje moest ook oppassen voor Luxemburg die er een aantal keren gevaarlijk uitkwamen. Maar verder als een counter kwamen ze niet.
                                                 Afbeelding invoegen
 
Maar eindelijk, in de 36e minuut scoorde Arjen Robben fraai op aan geven van Davy Klaassen toch de 0-1. Zou de ban gebroken zijn??????
 
                                                        Afbeelding invoegen
 
Maar een kleine 10 minuten laten kregen Oranje en vooral ook de supporters een tik te verwerken. Uit een counter kwam Luxemburg weer door en Brenet hield de Luxemburger vast. Penalty. Makkelijk gegeven dat wel. Chanot greep dat buitenkansje aan. En zo stond het dus met rust 1-1. 
 
Afbeelding invoegen
 
Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren. Het zal toch niet zo zijn dat Oranje hier gelijk speelt of verliest. Dan kan Danny Blind zeker vertrekken, als hij al niet de eer aan zichzelf zou houden.
In de tweede helft werd Robben en Snijder vervangen door respectievelijk Steven Berghuis en Memphis Depay.
 
                                                                   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
En in de 58e minuut was daar een mooie voorzet van Daley Blind, met een kratige en goed geplaatste kopbal scoorde Mephis de 1-2. Opluchting bij Oranje en de supporters. Nu uitlopen graag.

Maar dat duurde nog best lang. Ik was er niet gerust op. Zo goed speelde Oranje helemaal niet, slecht zelfs.
 
En als je Blind dan hoort zeggen dat er geen grote overwinningen meer mogelijk zijn, dat er geen kleine landen meer zijn. Duitsland wint met 0-8 bij San Marino, en BelgiŽ wint thuis van Estland met 8-1, dan denk ik Blind, het gaat niet goed zo denk ik.
 
                                                                                              Afbeelding invoegen
Maar het duurde tot de 84e minuut tot ik echt dacht, nu hebben we 3 punten. En dat tegen Luxemburg.
 
Oranje kreeg een vrije trap op een mooie plaats. Memphis Depay eiste hem op en schoot hem mooi in de rechterhoek. 1-3, eindelijk.
 
Afbeelding invoegen
 
Eindelijk rust. Ik hoopte op nog 1 of 2 goals, maar die kwamen er niet. Ik had zelf 0-5 voorspeld. Ongelofelijk slecht Oranje gezien, maar wel 3 punten, daar hou ik me dan maar aan vast.
 
Afbeelding invoegen
 
Het zal niet makkelijk worden om naar het WK in Rusland te gaan. Ik heb al eens geroepen nadat we het EK in Frankrijk niet haalde dat we twee toernooien er niet bij gaan zijn. En dat denk ik nog steeds.
 
Sterker nog, daar ga ik al bijna vanuit. Of het spel moet veel beter gaan worden. Natuurlijk zijn er veel spelers niet bij door blessures enz. Maar toch.
 
De eerstvolgende wedstrijd in en tegen Bulgarije wordt Cruciaal. Moeten we kunnen winnen natuurlijk, maar na de wedstrijd tegen Luxemburg weet ik dat niet zo zeker meer.

1 ding weet ik wel. Het was weer heel gezellig in Luxemburg.
Iedereen bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer.
Op de fotopagina, nog meer fotoís natuurlijk.

Groetjes 
Rob.