Opstelling : ItaliŽ

Sirigu, Ranocchia, Bonucci, Astori, Darmian ('72 Candreva), Marchisio ('63 Verratti), De Rossi ('67 Parolo), Giaccherini, De Sciglio ('67 Pasqual), Immobile ('77 Giovinco), Zaza ('73 Destro)

 

Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Daryl Janmaat ('72 Gregory van der Wiel), Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daley Blind, Georginio Wijnaldum ('84 Leroy Fer), Wesley Sneijder, Nigel de Jong ('63 Erik Pieters), Dirk Kuyt, Robin van Persie ('80 Luciano Narsingh), Jeremain Lens ('12 Joel Veltman)

 

Datum

04-09-2014

Locatie

Bari (San Nicola Stadium).

Tijd

20:45 uur

Aantal toeschouwers

40.000 

Scheidsrechter

Sergey Karasev (Rus).

Gele kaarten

ItaliŽ: Verratti

Nederland : geen

Rode kaarten

Nederland: Bruno Martins Indi

Score verloop

1-0 Immobile ('3)
2-0 De Rossi ('10, penalty)Zo, daar gaat ie dan.  De eerste wedstrijd na het WK in BraziliŽ. Niet zo veel animo voor onder de supporters, maar Oranjeachterna, zou Oranjeachterna niet zijn om toch naar Bari af te reizen. Ik hoefde niet alleen want Alex ging mee. We hadden een goedkoop vluchtje weten te vinden via Maastricht naar Bari, 35 euro. Alleen de terugreis was 80 euro met Transavia, dus zat ik toch weer op mijn gewenste 100 euro voor een retourvlucht.


Op woensdag 3 september om 12:48 uur de trein naar Maastricht gepakt, zodat we om 15:00 uur aankwamen op Maastricht centraal. Nog een broodje donner gegeten en de bus naar vliegveld Maastricht gepakt. Daar waren al Oranjefans, o.a. Kitty, Jeroen, Niels en nog een aantal supporters van de eerste orde.


Alles ging keurig optijd, en vanuit een zonnig Maastricht, kwamen we om 19:45 aan in een regenachtig Bari. Temperatuur was prima, maar de regen is niet echt leuk om de stad te verkennen. Met een shuttle busje naar de stad en daar waren we spoedig bij het hotel. Een 4* hotel, maar wij vonden het maar 2 ** waard. 


Snel de vlag aan het balkon gehangen en toen nog even de stad in een biertje drinken. We kwamen na een 20 minuutjes aan bij Joyís pub. Daar zaten ook wat Nederlanders, geen Oranjefans, maar het was wel even gezellig. Even na 01:00 uur lagen we op bed, behoorlijk vroeg dus.


De volgende dag, me weer gehesen in de Oranjeoutfit, en jawel, weer regen. Maar toen we het hotel uitliepen was het zowaar droog en dat bleef de hele dag zo, dus dat was lekker, want het was een graad of 24 en af en toen zon. Beetje rond gedwarreld in de stad en om 16:00 uur de kaartjes opgehaald. Daarna met nog wat andere Oranjefans een drankje gedaan in de Matiti Brown. Rond 18:30 naar het station waar na eerst nog een lekker burger bij Burger King te hebben gegeten, gratis pendelbussen ons naar het stadion brachten. Rond 20:00 uur kwamen we aan bij het stadion. We hadden een eigen vak, dus we hadden lekker de ruimte met ruim 100 man.


Dan de wedstrijd. Pfff ik ben niet gauw negatief, maar tjonge jonge jonge, wat een ellende, mijn mond viel open van verbazing. En dan geeft die scheids nog rood ook. Natuurlijk heeft hij gelijk, maar een strafschop en geel was voldoende geweest, want het is een oefenpot, en ook ItaliŽ wil gewoon goed oefen en wel tegen 11 man graag. En je verziekt ook de wedstrijd, want zo maak je hem natuurlijk helemaal dood. Na 10 minuten, 2-0 dus, en met 10 man, wedstrijd gespeeld en veel wil ik er dan ook niet meer over kwijt, 1 ding nog. 

Oranje kreeg 1 kans, met een gelukje kreeg Van Persie de bal, en hij schoot hem naast, maar die had er best in gemogen. Ook nog een slap schot van Wesley, waar Buffon het behoorlijk moeilijk mee had. Dat was het. Wat een ellende. Hou maar op. Zal dinsdag tegen TsjechiŽ, veel beter moeten.
Na de wedstrijd nog even Bari in, wat gedronken, maar echt feest was het niet in Bari en ik had er ook geen behoefte aan. Gaat lekker zo, weer vroeg naar bed. Maar het scheelt wel in de kosten. Trouwens, de pizzaís kosten hier niks. En het bier maar 1 euro voor een flesje en 2 euro voor een grote fles, 66 ml. Geen geld dus. Behalve op het centrale plein in de stad, daar betaal je het dubbele.


Op vrijdag konden we niet terug, dus nog een dag in Bari gebleven. Wel een mooie stad. Wat siteseeing gedaan, echt een gave stad. Op de fotopagina, staan ruim 60 fotoís.
Op zaterdag dus weer naar huis. Om 10:00 moesten we het hotel uit, en toen kreeg ik de melding op mijn telefoon dat de vlucht tweeŽnhalf uur later zou gaan. Al gauw kregen we door dat de luchtverkeersleiders staken tussen van 12:30 Ė tot 16:30 uur. Lekker dan. Wat rond gehangen gegeten en toen om kwart voor 2 naar het vliegveld. Waar ik dit verslag nu zit te schrijven. 

Inmiddels is de vertrektijd al 18:00 uur geworden en ben ik pas tegen 12 uur vanavond thuis. Dat wordt een kort nachtje. De website nog updaten en koffer pakken, en boardingpassen voor morgen uitprinten. Hoop rond 02:00 uur op bed te liggen. En om 5 uur gaat de wekker weer want om 07:20 uur gaat onze vlucht naar Praag alweer. Tja, je moet wat over hebben voor Oranje. Hoop wel dan op een goede wedstrijd dinsdag en een klinkende overwinning.

Nou dat was het wel weer. Ga nu maar een lekker biertje drinken en hopen dat we om 18:00 uur vertrekken, anders haal ik de vlucht voor morgen niet eens, dat zou wat wezen. Zoals gezegd, hieronder een foto of 20 en op de Fotoapagina, staan er nog 40 meer.


Groetjes allemaal, en hopelijk tot in Praag, dan zijn we in elk geval met meer supporters, een kleine 1000 heb ik begrepen. 

 

Met prachtig mooi weer uit het mooie Capelle aan den IJssel vertrokken.

 


 

     Hier Alex aan het bier en de pizza natuurlijk.
      

Hier onder, Joy's pub, met wat Nederlanders die op vakantie waren. De rechter foto het uitzicht vanuit ons hotel. Wij hadden een Nederlandse vlag aan het balkon gehangen, promp werd er even later een Italiaanse aan de overkant opgehangen. 

    

    

Alex en ik waren ook door de harde kern van de voetbalclub Bari uitgenodigd om een biertje te drinken, dat hebben we dan ook gedaan, met deze harde jongens. We mochten niet betalen, konden ook blijven eten en wilde ons ook naar het stadion brengen. Geweldig. Maar we hebben het maar bij twee biertjes gelaten.


                                                                             
Even voor drinken met een aantal Oranjefans.

 


     


Daar zijn onze jongens weer.       We gaan beginnen!!!!

     

          


                                   Twee keer met mijn ogen knipperen en we stonden met 2-0 achter en nog maar 10 man op het veld, wat een ellende.


    

    

 

Na de wedstrijd moesten we nog een half uur wachten voordat we het stadion uit mochten. Beetje belachelijk, we waren met een dikke 10 man, en helemaal niets aan de hand. Echt lachwekkend.

Ook werden we goed in de gaten gehouden door de politie in de lucht. Alles was echt nergens voor nodig, gewoon tussen de Italianen lopen en met de lokale bus weer naar het centrum van Bari.

Bari was mooi, vriendelijke mensen, niet al te duur, en de wedstrijd, laten we die maar gauw vergeten.