Opstelling : IndonesiŽ

 

Hermansyah, Salampessy ('48 Syukur), Igbonefo, Robby, Sucipto ('73 Siswanto), Nwokolo ('59 Vermansyah), Maitimo, Juliyanto ('80 Sanadi), Wanggai ('46 Bustomi), Solossa, S. van Dijk ('67 Kabes)

 
 

 

 

Opstelling : Nederland

 

Jasper Cillessen ('46 Kenneth Vermeer), Miquel Nelom, Erik Pieters ('46 John Heitinga), Ron Vlaar, Daryl Janmaat ('66 Dwight Tiendalli), Jens Toornstra, Wesley Sneijder ('46 Siem De Jong), Jonathan De Guzman, Ruben Schaken, Robin van Persie ('46 Ricky Van Wolfswinkel), Jeremain Lens ('13 Arjen Robben)

 
 

 

 

Datum

07-06-2013

Locatie

Jakarta (Gelora Bung Karno Ė Stadion).

Tijd (Ned.)

15:30 uur

Aantal toeschouwers

50.000

 

Scheidsrechter

 Mohamed (Mal)

 

Gele kaarten

Geen

 

Rode kaarten

Geen

 

Score verloop

0-1 Siem De Jong ('57)
0-2 Siem De Jong ('67)
0-3 Arjen Robben ('89)

 
 
Zoals jullie al wisten, ben ik niet afgereisd naar Jakarta en dinsdag ook niet naar China. Reden, volgend jaar naar BraziliŽ gaat al genoeg geld kosten met al dat gereis daar. Dat WK vind ik toch net wat belangrijker als deze twee oefenportjes, maar jammer vind ik het natuurlijk wel. Gelukkig is er over anderhalve maand de uitwedstrijd tegen Portugal, dat vind ik dan wel weer een interessant potje.
Maar goed. Dan deze wedstrijd.                                                                                                        Ik moest ook nog werken op het tijdstip dat de wedstrijd werd gespeeld en heb hem opgenomen en pas op zaterdag in de namiddag bekeken. Gelukkig ben ik er dinsdag wel weer live (achter de tv dan) bij.Een matige eerste helft en een betere tweede helft. De goal van Wesley in de eerste minuten was volgens mij geen buitenspel, maar goed. Kansen genoeg in de eerste helft, helaas geen goals.In de tweede helft wel. 2 keer Siem de jong die op de goede plek stond en een heerlijke goal vlak voor tijd van Robben.
Voor mij waren Schaken, Vlaar en de Jong de mensen van de wedstrijd, in die volgorde ook. Vlaar zeg je, ja want wat hij te doen kreeg deed hij perfect. Ik ben in elk geval blij met de overwinning, want we zijn behoorlijk gestegen op de FIFA ranking en dat wil ik zo houden. Liefst nog één plaatsje hoger, de 4e plaats. En dan na het WK gewoon weer tweede. Wel belangrijk om bij de eerste 7 te zitten, want dan  worden we groepshoofd volgend jaar, vind ik toch lekker.
Hieronder vind je de samenvatting, die ik i.p.v. fotoís e.d. maar plaats bij wedstrijden waar ik niet live bij zal zijn. Het zal niet vaak gebeuren, dit jaar nog 1 keer, dat is a.s. dinsdag.
Tot dan.
Rob.