Opstelling : Frankrijk

Lloris, Debuchy ('86 Sagna), Evra ('46 Digne), Mangala, Varane, Pogba ('80 Sissoko), Matuidi, Cabaye, Valbuena ('62 Ribery), Benzema ('80 Giroud), Griezmann ('68 Remy)

 

Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Daley Blind ('52 Karim Rekik), Wesley Sneijder ('72 Davy Klaassen), Jordy Clasie, Kevin Strootman, Quincy Promes, Robin van Persie, Jean-Paul Boetius ('72 Memphis Depay)

 

Datum

05-03-2014

Locatie

Parijs (Stade de France)

Tijd

21:00 uur

Toeschouwers

80.000

Scheidsrechter

Martin Atkinson (ENG)

Gele kaarten

Frankrijk: Cabaye
Oranje: Gregory van der Wiel

Rode kaarten

Geen

Score verloop

1-0 Benzema ('31)20 Matuidi ('41)


Zo daar was die dan, de laatste uitwedstrijd voor het WK 2014. De volgende zal namelijk in Salvador zijn, in BraziliŽ.  Op naar Parijs dus, voor de wedstrijd tegen Frankrijk. En dat op precies 99 dagen voor de aftrap van het WK. 

Met de Thalys naar Parijs dus. Samen met Ewald, Ruben, Nick, die al in Amsterdam waren ingestapt, en Anne-Elise, Alex en Jack, die ik op Rotterdam CS zou ontmoeten. Helaas had Jack zich verslapen en miste daardoor de trein. Niet handig want dat brengt weer extra kosten met zich mee. Vincent en Hans waren ook onderweg, zoals veel Oranje supporters. Maar er waren ook Oranjefans die de volgende dag, de wedstrijddag dus zouden vertrekken. 

Maar oke, wij dus op Rotterdam CS op de Thalys gestapt, vertrektijd 11:58. Keurig op tijd, jammer voor Jack, had beter 5 minuten vertraging kunnen hebben, dan had hij er nog bij geweest, vertrokken we dus en ook keurig op tijd kwamen we aan.

 

Van links naar rechts, Ewald, Nick, Ruben en Alex.

 

Gezellig in de trein even kennis gemaakt met Ewald, en Nick en Ruben, maar die kon ik al wel. Hadden we volgens mij in Brussel al een feestje mee gevierd. 

Ook met Anne-Elise, een collega van Jack en Alex, is een gezellige meid.

Zoals gezegd kwamen we op tijd aan in Parijs op het prachtige Gare du Nord.

 

 

Het inchecken in het hotel ging erg vlot, vooral ook omdat we een echte FranÁaises bij ons hadden. Heerlijk zoín tolk. Ik heb er veel plezier van gehad van Anne-Elise. Heeft zelfs nog geld opgeleverd, maar daar later meer over.

Het hotel lag erg centraal, en ondanks dat het maar een 2 sterren hotel was, voldeed het, althans  voor mij, prima aan de verwachtingen.

 


Daarna zijn we even de stad in gelopen. Het weer was prima, half bewolkt en een graad of 10. Ik had natuurlijk vooraf al gekeken waar er ergens goedkoop bier te verkrijgen was. Maar iedereen was al in opperbeste stemming, want ook in de trein vloeide het bier rijkelijk. Ja, goedkopen bier zaakje gevonden. 

Echt gezellig was het niet, wij waren de enige, maar voor €3,50 een halve liter Stella Artois, was een prima prijs en smaakte goed. Het kroegje zat in een zijstraatje in de buurt van de Moulin Rouge. We hadden het daar wel vrij snel gezien en nog maar even gewandeld door de buurt daar, wat gegeten, Ruben en Nick nog even de dame van de receptie ergens tegen het, al dan niet ontblote (boven) lijf gelopen. 

Toen maar even de pub opgezocht waar we morgen voor de wedstrijd zouden verzamelen. Daar zaten ook Vincent en Hans, Edwin en Kitty, Wouter en Daina en nog een aantal Oranjesupporters. Daar gezellig nog wat mee gedronken en toen weer terug naar het hotel. We lagen dus erg vroeg op bed, rond 23:00 uur. Ondanks dat de bedden prima waren, werd ik om half 4 al weer wakker en heb niet meer geslapen. Waardeloos.

Nadat we gezamenlijk een ontbijtje hadden genomen, ging ieder een beetje zijn eigen weg. Alex ging Parijs verkennen, Ruben, Nick en Ewald gingen ook even bij de Eifeltoren kijken, ik ging de dames van de trein halen en Alex en Anne-Elise sliepen lekker uit. Nadat ook de familie van Hoorn en de dames uit Pijnacker waren aangekomen, waren we behoorlijk compleet. 

Dan op naar het Stade de France, want daar moesten we onze kaartjes ophalen tussen 11:00 en 14:00 uur. Inmiddels waren Jack en Anne-Elise ook wakker en die gingen met mij mee.


Daarna , het was inmiddels al rond 14:00 uur, richting de pub, waar we even voor 15:00 uur aankwamen.

 

En zoals je ziet, was het er vroeg gezellig. Kon ook niet anders met Bier voor 5 euro. Heineken had gesponsord en daar waren wij blij mee, want die bierprijzen zijn echt niet meer leuk in Parijs. 
Goedkoopste blikje, in het hotel was 1,50, goedkoopste pint 3,50, maar er zijn er ook die 8,70 betaald hebben voor een biertje en Alex heeft zelfs €11,50 euro op de borden gezien. 
Nou als ze mij van het bier af willen helpen, dan wordt dat heel moeilijk, maar 11,50, dan wordt ik geheel onthouder hoor.

 

Alle Oranjesupporters verzamelde zich en het was heel gezellig, ook met het dweilorkestje erbij.
De Franse keken hun ogen uit, en er werden veel fotoís gemaakt en heel veel Franse beleven spontaan een tijdje kijken.

Oja, hier Hans en Vincent, die komen nooit op Oranjeachterna.nl, tuurlijk wel hooorrrrrrrrrrrrrr, gewoon goed alle verslagen nakijken.

 


 
 

Rond 18:00 uur even wat gaan eten, want dat moet je wel bij houden met al dat bier, daarna rond 19:00 uur richting het stadion.

Van buiten vond ik het een beetje tegenvallen, maar van binnen, erg mooi. Prima sfeer maakte die Franse en met 80.000 supporters was het Stade de France stijf uitverkocht.

 

Dan de wedstrijd. Je zal het wel merken, ik zal er niet veel over zeggen. Ik bedoel, je kan best een keer verliezen, maar ik heb geloof ik die Franse keeper 1 schot zien keren, dat recht op hem afkwam en dat was het.
Frankrijk, was ook niet veel, maar scoorde twee geweldige doelpunten. Met rust dus al
2-0

 

 

Na rust geloofde Frankrijk het ook wel, maar als het met rust 4-0 staat heb je ook niets te zeggen.
Ik begin me nu echt zorgen te maken, komt het wel goed, met nog 3 maanden voor de start van het WK. En van Gaal vind ik nou ook niet overlopen van enthousiasme en zelf vertrouwen. Maar goed, hij is de beste trainer van de wereld, dus het zal wel goed komen. Maar wat er de komende maanden nog gebeurd, 3 oefenwedstrijden, makkelijk winnen  of niet, ik vind het te wisselvallig en er is ook geen vast team.
Maar ik blijf er in geloven, al zakt het geloof wel elke maand dieper weg.

Na de wedstrijd was ik behoorlijk teleurgesteld. Niet zo zeer dat we verloren hadden, dat kan gebeuren, maar de manier waarop. Daarom ook maar gelijk terug naar het hotel. In de buurt nog wat gegeten en gedronken en rond 01:00 uur lagen we op bed. 

Na voor mij weer een slechte nacht, zou ik me dan nu al zorgen maken over het WK, even uitchecken bij de receptie. Fijn dat Anne-Elise er was, zo kon ik regelen dat ik 1 kamer minder hoefde te betalen. De dames uit Pijnacker hadden met 5 personen aan twee kamers genoeg. Dat scheelt weer, bedankt Anne-Elise. En trouwens iedereen bedankt voor de gezellige dagen. We hebben afgesproken en in Praag nog eens dunnetjes over te doen. 

Iedereen is weer heelhuids thuis gekomen heb ik begrepen. Op naar het supportersfeest op 5 april in Amersfoort, en dan 3 oefenwedstrijden in met en begin juni, en dan op naar BRAZIL!!!! Daar heb ik zo ie zo zin in, maar hoop toch een beter Oranje te zien, dan dat ik tegen Frankrijk gezien heb. 

Groetjes allemaal en tot 5 april.

Oja, in het Fotoalbum nog meer fotoís. Mocht je er één willen hebben, mail me maar, dan stuur ik je hem op.

Rob.