Opstelling : Engeland

Hart , Richards, Baines, Barry ('46 Milner), Smalling ('64 Jones), Cahill, Young , Parker, Welbeck ('79 Campbell), Gerrard ('32 Sturridge ('88 Walcott)), Johnson ('64 Downing)

 

Opstelling : Nederland

Maarten Stekelenburg, Khalid Boulahrouz ('82 Ron Vlaar), John Heitinga, Joris Mathijsen, Erik Pieters ('46 Stijn Schaars), Mark van Bommel, Nigel de Jong, Wesley Sneijder ('76 Urby Emanuelson), Dirk Kuyt, Robin van Persie ('46 Klaas Jan Huntelaar ('64 Luuk De Jong)), Arjen Robben

 

Datum
29-02-2012
Locatie
Londen (Wembley).
Tijd
21:00 (Ned tijd).
Aantal toeschouwers
76.236
Scheidsrechter
Dr. Felix Brych (Duitsland).
Gele kaarten
Engeland: Geen.
Nederland: Joris Mathijsen
Rode kaarten
Geen
Score verloop
0-1 Arjen Robben ('57)
 
0-2 Klaas Jan Huntelaar ('58)
 
1-2 Cahill ('85)
 
2-2 Young ('91)
 
2-3 Arjen Robben ('92)
 
Eindelijk was het dan weer zo ver, weer eens een wedstrijd van het Nederland elftal. Het was ruim 4 maanden geleden, en ik moet je zeggen ik was er echt weer aan toe. Na het debacle in Hamburg, hoopte ik dat we nu een goed resultaat zouden halen in Londen op Wembley tegen de Engelsen. Maar goed, eerst de reis maar.
Ik was natuurlijk vorig jaar augustus al naar Londen geweest, en toen ging de wedstrijd niet door helaas, dit i.v.m. de hevige rellen aldaar. Dit keer kneep ik hem ook weer, namelijk het ski ongeval met Prins Friso, maar al voor het weekend kregen we het bericht van de KNVB dat de wedstrijd mocht hij plots overlijden, toch nog door zou gaan en er dan een minuut stilte zou worden gehouden en er met rouw banden zou worden gespeeld. Gelukkig was dit alles niet nodig.
In augustus nog alleen afgereisd naar Londen, dit keer met maar liefst 14 Oranjefans, niet allemaal zo fanatiek supporter, maar toch, wat niet is kan nog komen zeg ik altijd maar. Als je eenmaal de sfeer hebt geproefd bij de vaste supporters die altijd gaan, dan voel je de warmte en de sfeer voor Oranje vanzelf. Maar goed, alles geregeld en met 13 man op weg, nou ja, 10 man en 3 vrouwen dan. Mijn favorieten supporters waren dit keer met Oranje achterna mee gegaan, dus ook voor hun alles geregeld, net als voor de andere 11 man. Werner kwam een dag later i.v.m. de studie. Afgesproken op Rotterdam Centraal waar de trein om 09:55 uur zou vertrekken.
Daar wachtten ons de eerste blijde verassing, vooral de dames gingen een beetje blozen, ineens was dan Jan Kooijman, Danny uit goede tijden, slechte tijden. De dames heel blij, want ze dachten dat hij overleden was, dus niet. Nog geprobeerd de dames met Jan op de foto te zetten, maar dat had hij volgens ons niet zoín trek in, helaas dus.
De trein vertrok mooi op tijd en we kwamen dan ook mooi op tijd aan op Brussel zuid, waar we over moesten stappen op de Euro star. De eerste biertjes waren al vlot aanwezig en de sfeer zat er al vroeg in. En oohhhhhh Maurice heeft ons nog getrakteerd op een fles champagne, allemaal een klein glaasje, aardig hoor, die mag vaker mee, maar uuhhh waar doe die dat toch allemaal van???
 
Alles verliep eigenlijk heel voorspoedig en nadat we de oyster card hadden aangeschaft konden met de Tube richting ons hotel. Om even voor half 4 kwamen we aan bij het hotel. Het inchecken ging heel vlot, alleen hadden we een kamer minder en hadden we een 4 persoonskamer. Mocht de pret allemaal niet drukken.
 
Ik had een klein programma gemaakt zodat we niet de hele tijd in de pub zaten, dus eerst maar eens een rondje door de multiculturele wijk Wembley lopen, met een bezoekje aan het stadion. Heb ik persoonlijk weinig fotoís van genomen, want wil je daar meer van zien, moet je even kijken bij Engeland Ė Nederland van vorig jaar, of je klikt gewoon HIER!
Rondje om het stadion gelopen en nog even de shop van het stadion in, ff rondgelopen, Sylvia heeft nog echt zaadjes van het heilige gras van Wembley gekocht, ben benieuwd of het flink zal groeien, de fotoís van het Wembley gras komen vanzelf wel online te staan. Ook werden er nog wat sjaals aangeschaft, voor de mensen die niet zo veel oranje bij hun hadden.
 
 
 
 

Hier zie je Meindert, die showt de sjaal even voor ons, best mooi toch. 

 
 
 
Daarna in de pub J.J. Moons nog wat gaan eten, en daarna toch maar even naar het centrum gegaan, naar Cafe de Hems, en daar ook nog wat gedronken. Daar ook kwam ik weer wat vaste supporters tegen, Jos en Erik-Jan, natuurlijk met Irma en Tanja, en Ico en nog veel meer bekende waar ik de namen niet van weet. Maar het was heel gezellig.
Alleen in Engeland sluiten de pubs nogal vroeg, maar meestal ben ik verstandig en maak het op de avond voor de wedstrijd niet zo laat, de wedstrijd dag is al vermoeiend genoeg en de avond/nacht meestal laat en zwaar, zeker als Oranje wint. Maar toch werd overgehaald om nog even ergens een club in te duiken en zo kwamen we in de Zoo-Bar terecht, en daar bleef het nog lang onrustig he Abdulla!!!
 
 

De volgende morgen, de wedstrijddag om 10:30 uur de metro gepakt en richting het centrum gereden om daar de omwisselbiljetten te ruilen voor de echte kaarten. Ook dat ging vlot en voor de mensen die nog nooit in Londen waren geweest even een klein uurtje rondgehangen bij de Big-Ben, House off Parlement en de Londen Eye.
 
Hier de bijna complete groep, op Werner na, die zou vanmiddag aankomen.
 
  
 
 
En toen was het al weer bijna twee uur en hoogste tijd om naar de Pub te gaan, veel supporters zouden naar de Hems weer komen. Maar eerst moest ik nog even Werner ophalen bij Piccadilly- circus. Dat ging ook allemaal goed, dus hup naar de Hems.
Gezellige pub, jammer allen dat er een Nederlandse DJ kwam draaien vanaf 18:00 uur, nou dan na de wedstrijd nog maar heel even terug.
Nou in de Hems lekker warm gedraaid en rond 17:30 uur vertrokken naar het stadion. Geweldig verlicht en wat een mensen, echt super. Ook bij het stadion was alles goed geregeld, jammer dat we wat problemen met Stewarts hadden zodat we niet allemaal bij elkaar zaten.
 
 

Hier de gezellige Nederlandse Pub de Hems. Naarmate de middag vorderde werd het steeds gezelliger en drukker.

 


Hier op de rechter foto Patrick en Rodney met een supporter uit de omgeving van Nijmegen. Zij is er ook een vaste supporter van Oranje, ben haar naam even vergeten.

 

 
  
 

Hier op de foto o.a. Irma, Erik-Jan, Jack en de rug van Natascha, allemaal een lekker biertje aan het drinken.

 

 
 
Hier op de rechter foto worden de dames geÔnterviewd door Sports Tonight. Onder aan deze pagina nog een filmpje van het Interview.
 


 

Gezellig met zín alle met de metro (tube) naar het stadion.

 

 
 
 
En hier de hele club compleet, een aardige Engelsman vroeg zelf of die een foto moest maken van onze groep. Erg leuk. Altijd netjes die Engelsen.
 

 
  
 

De sfeer was goed en de wedstrijd begon. Ik moet zeggen de eerste helft was slaap verwekkend, viel nog net niet in slaap, wellicht door dat er toch 4 kansen waren te zien, 2 voor de Engelse en 2 voor Nederland, één voor Robben en één voor Van Persie.
 
Maar na de Engelse thee gingen de remmen los, met Huntelaar voor van Persie ging het heel wat beter, zodat we na 15 minuten in de tweede helft al op 0-2 stonden, op Wembley jeaaahhhhhhhh.
 
 
Eerst een geweldige solo van Robben, met zeer goed loopwerk van Huntelaar, 0-1 en daarna een mooie voorzet van Dirk, en keihard en goed ingekopt door Huntelaar, 0-2, die samen met de verdediger van Engeland bewusteloos op de grond bleven liggen. Geen fijne gezicht om dat allemaal te zien.
 
Maar goed supporters begonnen te zingen Always look at the bright side off life. Ik dacht, ik doe nog even niet mee, want ik had zoín gevoel dat het 2-2 zou worden, vreemd. En jahoor, verdomme werd het ook nog 2-2. Klote.
Ik had me er al haast bij neergelegd, maar Oranje bleef het toch proberen, in de extra tijd van 3 minuten, en ik dacht nog, nou nou die willen toch nog winnen, en toen was daar weer Robben, met een heel knap doelpunt, wat een schitterende goal, 3-2, we werden gek, en toen kon ik ook los met always look at the bright side off life tede tede tede tede.
 
 
Ja het eindsignaal!!! Yes winst 3-2
 
 
En het eind signaal, Yes, eindelijk weer eens gewonnen, was toch 4 wedstrijden geleden, uit tegen zweden, 3-2, thuis tegen Zwitserland 0-0 en in Hamburg tegen Duitsland 3-0, nu eindelijk weer winst. Ik was echt blij, en we gaan de Duitsers weer voorbij in de Fifa Ranking, dat is ook altijd lekker, en ik heb zoín gevoel dat we dit jaar geen wedstrijd meer verliezen. Zou mooi zijn, Europees Kampioen.
 
Nou iedereen had dus wel trek in een feestje, dus op naar de Hems. En ondanks dat er 76.236 mensen tegelijk weggaan, ging het allemaal zeer snel daar. Ook dat was goed geregeld. Alleen kwamen we bijna niet weg omdat iedereen fotoís van ons wilde nemen, ongelofelijk zeg, maar ja wat wil je als je kabouter Plop, een Oranje Teletubbie en natuurlijk 3 mooie dames, helemaal in het Oranje, ja dan wordt het lastig wegkomen.
Volgende keer maar reken mee houden in het schema hahahhahaha. Dus na veel sleuren en roepen kreeg ik ze toch mee, ja was ook eigen belang, want ik stierf van de dorst.
 
Dus om even na 23:00 uur kwamen we bij de Hems aan, nog wel 10 minuten oponthoud gehad, omdat één of andere neushoorn ons niet naar binnen wilden laten, mocht niet meer na 23:00 uur, wat een gek zeg. En we waren zelfs nog uitgenodigd om na de wedstrijd te komen. Gelukkig kwam de barman aan de deur en toen konden we in Polonaise naar binnen, en daar brak toch een klein feestje los moet ik zeggen. Maar goed, ook die moeten om 24:00 uur dicht, toen nog even verder gefeest in een Ierse Pub, tot in de kleine uurtjes. Meer foto's daarvan, op de fotopagina.
 
 
De volgende ochtend, na amper 4 uur slaap, weer de metro gepakt richting huiswaarts. Heel fijn dat de terugreis ook spoedig verliep, we kwamen volgens schema aan, precies om 17:08 uur. Perfecte reis dus, zonder vertragingen, net als op de heenreis.
 
Toen namen we afscheid van elkaar. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad en volgens mij hebben we er weer wat Oranje supporters bij, gezellig. Ik bedank Natascha, Suzanne, Sylvia, Abdulla, Micha, Rodney, Jack, Alex, Maurice, Patrick, Werner, Bram en Meindert voor al het lachen en gezelligheid.
 
Volgende wedstrijd is die van Bayern-Munchen Ė Nederland, een wedstrijd waar veel om te doen is. Maar als die doorgaat ben ik er wel bij, heb wel van veel supporters begrepen dat ze niet gaan, maar gelukkig ook van een paar die wel gaan, we wachten af.
 
Hieronder nog wat filmpjes, eentje van het volkslied van Engeland, het intervieuw met de dames en nog een filmpje van het einde van de wedstrijd, met het doelpunt van Robben en de Oranjesupporters die uit hun dak gaan. 
Verder op de fotopagina veel meer foto, klik daarvoor HIER, over een uurtje staan ze allemaal online.
 
Groetjes
Rob.
Het Engelse volkslied meegezongen door Engelse Fans.
 
 
Hier het filmpje van het Interview met Natascha, Suzanne en Sylvia.
 
 
En als laatste het filmpje dat Rodney met zijn telefoon heeft gemaakt. De kwaliteit van het beeld is niet wat je van me gewend bent, beetje smal, maar ik wilde je hem je toch niet onthouden. Bedankt Rodney, ik krijg er nog steeds kippenvel van.