Afbeelding invoegen 
 
 
Afbeelding invoegen                                Afbeelding invoegen
 
                                   Afgelast
 

Opstelling : Duitsland

 

 

Opstelling : Nederland

 

 

Datum

Dinsdag 17 november 2015 (Afgelast).

Locatie

Hannover (HDI Arena).

Tijd

20:45 uur

Aantal toeschouwers

 -

Scheidsrechter

Viktor Kassai (Hon)

Gele kaarten

 -

Rode kaarten

 -

Score verloop

 -

 
Nadat we thuis waren gekomen uit Wales op zaterdagavond, hadden we zondag een rustdag. Maandag zouden we vertrekken naar Hannover. Het was na de aanslagen in Parijs nogal onzeker of de wedstrijd door zou gaan. Maar al snel hoorde we dat Engeland – Frankrijk doorging, en op zondag dan uiteindelijk de definitieve beslissing dat Duitsland – Nederland ook door ging. Gelukkig maar, want ik vind dat je niet je leven moet gaan bepalen door angst en dat de terroristen de dienst uit gaan maken in de wereld, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.
Toch werd al snel duidelijk dat het een andere Duitsland – Nederland zou gaan worden als normaal. Soberder, en de wedstrijd moest iets hebben van een signaal naar de terroristen en de wereld toe, één van verbondenheid. Prima,
ik was al lang blij dat de wedstrijd doorging.

Dus op maandag rond 09:30 uur waren Alex en Rodney  om half 10 bij mij. We waren met een behoorlijk grote groep dit keer, in Wales nog met 5 personen, nu 15 personen. De familie van Hoorn, Tristan, Jeroen, Liesbeth, Hans Kooij, Erwin, Cecil, Alex, Rodney en ik gingen met de trein, Ramona en Jeroen gingen met de auto, en de meiden uit Pijnacker gingen een dag later, maar wel met ons terug op woensdag.
 
Afbeelding invoegen
 
We zouden verzamelen op station Amersfoort tussen 11:00 – 11:30 uur. Iedereen was keurig op tijd zodat we nog een kopje koffie konden drinken bij Starbucks en om 11:30 perron 1 opzochten waar de trein met 5 minuten vertrag er al zo vee ling aan kwam. We hadden de internationale trein naar Berlijn. Iedereen had een zitplaats in de trein, en daar begon de reis van 4 uur ongeveer. 
 
 
  Afbeelding invoegen

Bij Bad Bentheim stopte we voor 10 minuutjes, kon Hans een sigaretje roken, wij even een frisse neus halen, er werd van locomotief gewisseld en daar gingen we weer verder.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Met een vertraging van ongeveer een kleine 20 minuten kwamen we aan op station Hannover. Lopend naar ons hotel, wat vlakbij het station lag, 2 minuten lopen. 
Het inchecken ging allemaal heel vlot, Jeroen en Romana zaten in de lobby al te wachten op ons. Nadat iedereen zijn kamer had gevonden spraken we na een klein half uurtje af in de lobby van het hotel. Daar konden we ons welkomstdrankje in ontvangst nemen. Inmiddels was Danny uit Den-Haag, met zijn zoon ook aangeschoven bij ons.

We besproken wie er wel en niet naar de training van Oranje zou gaan. Ongeveer de helft ging naar de training, de andere helft naar het Brauhaus, voor een biertje en wat te eten.
 
Afbeelding invoegen
 
Ikzelf ging dus ook niet naar de training. De reden eigenlijk dat ik al zo veel heb gezien, en ook de tijd is zo ongunstig. Namelijk om 19:00 uur. Dat betekend dat je pas weer tegen 21:00 in het centrum van de stad bent, en dan behoorlijk eten er niet in zit.
Ook was het happy hour in het Brauhaus tussen 16:00 – 18:00 uur, dus konden we voor 1,90 zo’n lekker Hanöversch Pilsener Naturtrüb. Echt heelijk zuiver bier. Hieronder een stukje over het heerlijk bier. (in het Duits).
 
Afbeelding invoegen 

                                                                          Hanöversch Pilsener Naturtrüb
                                                                             Der Klassiker – seit 1986.

Die goldblonde Farbe und der samtig-vollmundige Geschmack dieses naturtrüben Pilseners entstehen durch Verwendung bester Rohstoffe, Fingerspitzengefühl unserer Brauer und durch den Verzicht auf Filtration und Haltbarmachung. So schmeckt es Bier-Kennern am Besten. Und so entspricht es auch der ursprünglichen Brautradition, als man noch keine Filter und Konservierungen kannte.
 
                                                                                Brauartuntergärig
                                                                                Stammwürze11,5%        
                                                                                Alkoholgehalt4,8% vol.
                                                                                Bittereinheit28

                                  Afbeelding invoegen
 
Na het eten rond 20:00 uur naar de pub gegaan waar we morgen de kaartjes op moesten halen en vandaar zou ook de mars naar het stadion beginnen.
Leuke pub, niet al te duur bier, ook Duits bier, en op maandagavond had je Karaoke avond, gezelligheid ten top natuurlijk.
Ik en Cecil hebben ook nog een optreden verzorg, natuurlijk in het Duits, hieronder het filmpje. Is op verzoek hier geplaatst, als je het ziet zal je begrijpen waarom.
 

 
Ook de groep die naar de training was geweest kwam hier ook rond 22:00 uur aan, het werd dus alleen maar gezelliger.
Ook Hans en Liesbeth hebben nog een optreden verzorgd, Liesbeth geloof ik wel drie keer hahahhahah, gezellig hoor!!!!! 
Rond 02:00 uur geloof ik, lag ik op bed.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

De volgende dag wat door het centrum van Hannover gelopen, raadhuis bezocht en rond 14:00 uur weer naar de pub. Bij het raadhuis hingen de vlagen halfstok i.v.m. de aanslagen in Parijs.

Tristan en Hans voor ons hotel met de oranje vlaggen.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Kaartjes in ontvangst genomen, biertje gedaan, ook gegeten, bij het Brauhaus weer, zowel de lunch als diner.  Wel heel veel pers, we werden heel veel gevraagd voor interviews. Normaal zie je maar een enkele ploeg, nu stond er in en om het cafe heel veel ploegen. Zelfs correspondent Jeroen Akkermans hebben we te woord gestaan. Om 18:45 uur zou de mars, de ingetogen mars naar het stadion beginnen. Indrukwekkend inderdaad. Nu geen hoempa pa muziek, maar Franse chansons.
Het was ongeveer een half uurtje lopen.
 
Afbeelding invoegen
 
                                                                                          Afbeelding invoegen
 
Na ongeveer 25 minuten zagen we wel heel erg veel blauwe zwaailichten en hoorde we veel sirenes. We moesten even wachten werd er omgeroepen. 1 minuut later werd er gezegd dat de wedstrijd afgelast werd. Lichte paniek bij wat oranje fans, huilende fans, want er gingen natuurlijk genoeg geruchten rond.
 
Afbeelding invoegen
 
Van dat alles geen beelden uiteraard. Deze website gaat over Oranje, voetbal en gezelligheid. Dit was niet gezellig meer. 
We werden verzocht in kleine groepjes terug te gaan naar het hotel, ook niet meer naar het centrum. We zijn toen naar het hotel terug gelopen en ik baalde enorm. De terroristen hebben weer gewonnen, weer geen wedstrijd.
Ook ik ben meegelopen naar het hotel, de sjaals en petje, en de Oranjeachterna vlag daar gelaten, maar mijn gevoel zei dat ik terug moest naar het centrum, om nog een biertje te drinken en mijn leven niet laten beheersen door een stelletje randdebielen.
Gedaan dus, en er gingen er wel meer mee. Maar de meeste bleven aangeslagen in het hotel.
Ook toen nog veel Pers, wederom Jeroen Akkermans en ook het ANP te woord gestaan. Hieronder Jeroen en Liesbeth die door het ANP werden geïnterviewd.
 
Afbeelding invoegen
 
Heel de dag ging het maar over 1 ding, de aanslagen in Parijs en na de afgelaste wedstrijd natuurlijk over de terreurdreiging in Hannover.
Mijn persoonlijke mening over het afgelasten van de wedstrijd. Ik weet niet alles natuurlijk, en als er gevaar is voor zoveel mensen, zeker de wedstrijd niet spelen, ook al omdat het een nietszeggende wedstrijd was. Maar nu, zo op donderdag morgen alles overdenkend, is er naar de terroristen en andere debielen een signaal afgegeven om heel makkelijk een menigte/stad in rep en roer te brengen, paniek te zaaien. Want er is bij of in het stadion niets gevonden volgens mij. Alleen bij het station is er een nepbom aangetroffen in de trein. Gek genoeg kon je daar wel doorheen, alleen waren er wat perrons afgezet. Bij het stadion was niets gevonden, maar daar moest je uit de buurt blijven, en ook het centrum mocht je niet in. Nouja, het is allemaal al weer achter de rug en iedereen is weer veilig thuis.


Ik ben wel bang dat de komende wedstrijden dit bij alle fans, spelers en betrokkenen bij het voetbal altijd in je hoofd zal spelen, hopelijk wordt het niet afgelast, belt er een idioot dat er een bom ligt bij het stadion, want dan zal er nog heel veel afgelast worden. Wat dat betreft is het EK volgend jaar een belangrijke testcase voor het voetbal in de toekomst. Ik heb namelijk geen zin om iedere keer af te reizen met angst in mijn hart of de wedstrijd wel door zou gaan, om wat voor reden dan ook. Terreur, weersomstandigheden of weet ik wat. Dan heb ik er echt geen zin meer in.
Maar goed, zover is het nog niet. Voorlopig is de eerstvolgende wedstrijd eind maart in de arena tegen Frankrijk, 4 dagen later gaan we naar Londen, voor de uitwedstrijd tegen Engeland. Eind mei, begin juni zal er ook nog twee of drie wedstrijden worden gespeeld, de mogelijke tegenstander zijn volgens geruchten Spanje uit en wederom Duitsland uit. We wachten af.


In elk geval wens ik iedereen vast fijne en veilige kerstdagen, en tot 25 maart dan maar. Natuurlijk staan er op de fotopagina, nog een paar foto's meer.
 
Groetjes
 
Rob.