Opstelling : BraziliŽ 

Julio Cesar, Thiago Silva, David Luiz, Paulinho ('57 Hernanes), Oscar, Maxwell, Ramires ('73 Hulk), Luis Gustavo ('46 Fernandinho), Willian, Jo, Maicon

 

Opstelling : Nederland

Robin van Persie, Arjen Robben, Jordy Clasie, Jonathan De Guzman, Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Dirk Kuyt en Jasper Cillessen.


Wissels:
'70 Daryl Janmaat voor Daley Blind
'90 Joel Veltman voor Jordy Clasie
'93 Michel Vorm voor Jasper Cillessen

 

Datum

12-07-2014

Locatie

Brasilia (EstŠdio Nacional).

Tijd

22:00 uur (Ned. tijd).

Aantal toeschouwers

68.034

Scheidsrechter

Djamel Haimoudi (ALG).

Gele kaarten

BraziliŽ: Thiago Silva, Fernandinho, Oscar

Oranje: Arjen Robben, Jonathan De Guzman

Rode kaarten

Geen. 

Score verloop

0-1 Robin van Persie ('3, penalty)
0-2 Daley Blind ('16)
0-3 Georginio Wijnaldum ('91)


Aangezien ik de donderdag voor deze wedstrijd weer naar Nederland vloog, ik was immers al 30 dagen in BraziliŽ, en ik moest ook weer werken, deze wedstrijd op de tv gekeken. Daarom geen verslag met fotoís, maar de samenvatting hieronder.
Wil nog wel kwijt dat het natuurlijk geen makkelijke wedstrijd was voor Oranje, maar ze hebben het perfect gedaan. 0-3 winnen van BraziliŽ, in BraziliŽ, is een geweldige prestatie. Ik ben zeer trots op onze Oranje jongen. Geweldig, een 3e plaats op de WK, wie had dat verwacht, ook ik niet zelf. Ik had kwartfinale in mijn hoofd.

Op naar het EK 2016 dan maar. Daar kijk ik ook al weer naar uit. Maar eerst de kwalificatie. Te beginnen op dinsdag 09 september, uit tegen TsjechiŽ.  En daarvoor op donderdag 04 september, een vriendschappelijke interland tegen ItaliŽ, in Bari. Daarvan natuurlijk ook verslagen op deze pagina, want ik blijf ORANJE ACHTERNA REIZEN HOOR.


Veel plezier met de video hieronder.


Rob.