Opstelling : Bayern – München

Butt; Rafinha, Tymoschuk, Badstuber, Pranjic; Müller, Gustavo, Kroos, Alaba, Olic; Petersen.

 

Opstelling : Nederland

Vorm; Boulahrouz (Anita/'46), Vlaar, Mathijsen (Bouma/'46), Willems; N. de Jong (Strootman/'46), Van der Vaart (Maher/'46), Sneijder (Siem de Jong/'46); Narsingh (Robben/'75), Huntelaar (Luuk de Jong/'46) en Kuyt (Lens/'46).

 

Datum
22-05-2012
Locatie
München (Allianz Arena).
Tijd
20:30
Aantal toeschouwers
33.000
Scheidsrechter
Günter Perl (D).
Gele kaarten
Geen
Rode kaarten
Geen.
Score verloop
1 - 0 Kroos ('16)
 
1 - 1 Huntelaar ('18)
 
1 - 2 Narsingh ('20)
 
2 - 2 Petersen ('28)
 
3 - 2 Gomez ('87)
 
Ja en dan dus de wedstrijd in München tegen de plaatselijke FC daar. Ik ga er een niet te lang verhaal van maken, want voor de meeste fans, spelers en trainer hoefde deze wedstrijd dan ook niet zo. Maar ik had al vroeg geboekt, en omdat ik nou eenmaal München een geweldige stad vindt, had ik voor mezelf voorgenomen, er gewoon een paar gezellige dagen van te maken.
Ik had al begrepen van de supportersvereniging dat er ongeveer 60 oranjefans de reis van Nederland naar München zouden maken. En dat was te merken ook, want er was weinig Oranje te zien op de terrassen. Overigens waren de vaste, bijna altijd gaan er gelukkig wel, en daar heb ik een hele gezellige tijd mee gehad. Ik noem ze nog maar even, De oranjegeneraal (winnie), Oranje engel Daine, Wouter, Peter en Willy, Jos en Kitty en nog een paar waar me de naam van ontschoten is, je ziet ze wel op de foto’s.

Maar goed, ik ging sinds een lange tijd weer eens een uitwedstrijd helemaal alleen. Dus op maandag de KLM vlucht genomen, al heel vroeg geboekt, dus daar voor 100 euro een retourtje München kunnen boeken.

 

Overigens voor het eerst dat ik met KLM vloog, ongelofelijk eigenlijk, vlieg al heel wat jaartjes, maar nooit een KLM vlucht gehad. Maar ik moet zeggen, alles ging vlot en keurig op tijd, ook de service aan boord is goed, kreeg zelfs een biertje gratis.


Ook had ik een zeer gezellig hotelletje geboekt, namelijk Zum Gockl, echt een geweldige gemoetlich hotel. Fijne bar ook (tot 03:00 uur open). Service prima, ontbijt goed, wat wil je nog meer. Vanaf de luchthaven is het 18 minuten met de S-Bhan, en naar het centrum van münchen is het ongeveer 25 minuten, dagpas kost 10 euro, onbeperkt reizen.

 

Toen we lekker zaten in te drinken bij het Hofbraeuhouse, kwamen we ook Jack v. Gelder nog tegen. Natuurlijk even vastgelegd. Je ziet het op de onderstaande foto’s, met een klein groepje Oranjefans hebben we het toch erg naar ons zin gehad, de wedstrijd was dit keer echt een bijzaak.    

     

En dan op naar het Stadion, wat een geweldig stadion zeg, ook van buiten vind ik het wel wat hebben, lijkt wel een ufo of zo.
Vond dit toch mooier dan de Amsterdam Arena, deze buitenkant sprak mij meer aan.


Natuurlijk kwamen we daar Bayern Fans tegen. En velen Bayern supporters wilde met ons op de foto. Op de fotopagina staan er daar meer van. Verder was het ook daar erg gezellig, niks geen wanklank, tot Arjan Robben er in kwam, wat een aanfluiting zeg, je eigen speler zo bewerken met een striemend fluitconcert, stelletje Schweinhunden.

Het stadion zat niet er vol, er kunnen er ruim 65.000 in, er zaten er 33.000, dat vond ik nog erg meevallen, want er waren 21.500 kaarten verkocht in de voorverkoop en daarvan werd al gezegd dat de helft ervan niet zou komen, dus 33.000 vond ik best veel, is bijna een heel Phillips stadion vol hoor. Stel dat Bayern de Champions Leaque had gewonnen, ik denk dat we dan een prachtig vol stadion hadden gehad, met een hele andere sfeer denk ik.

     
 
 
Nou de wedstrijd werd dus verloren met 3-2. Het werd al snel 1-0, maar Nederland herstelde zich snel, mede door een prachtige goal van Narsingh. Toch nog, Typisch Duits, in de 87 minuut, de 3-2. Maar niemand maalde erom, mij kon het ook niet veel schelen.
Hopen maar dat de komende 3 oefenpotjes in goede resultatenzullen worden behaald.

 

Nou dat was het, gauw vergeten maar en op naar de 3 oefenduels.
Als eerste die tegen Bulgarije morgen 26 mei.
Geen filmpjes dit keer, hopelijk volgende keer weer. Op de fotopagina staan nog meer foto’s en grotere zoals je gewend ben van me.
Mocht je een foto willen hebben, geen probleem stuur een mail naar Oranjeachterna@ziggo.nl en het komt goed. Groetjes.
Rob.