Opstelling : AustraliŽ

Ryan, McGowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson, Leckie, McKay, Bresciano ('51 Bozanic), Jedinak, Oar ('77 Taggart), Cahill ('69 Halloran)

 

Opstelling : Nederland

Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi ('48 Memphis Depay), Daley Blind, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Jonathan De Guzman ('78 Georginio Wijnaldum), Arjen Robben, Robin van Persie ('87 Jeremain Lens)

 

Datum

Woensdag 18 juni 2014

Locatie

Porto Alegre, Estadio Beira-Rio (BraziliŽ)

Tijd

18:00 uur  (Ned)

Aantal toeschouwers

42.877

Scheidsrechter

Haimoudi (ALG).

Gele kaarten

AustraliŽ: Cahill

Oranje: Robin van Persie

Rode kaarten

Geen.

Score verloop

0-1 Arjen Robben ('20)

1-1 Cahill ('21)

2-1 Jedinak ('54, penalty)

2-2 Robin van Persie ('58)

2-3 Memphis Depay ('68)

De tweede wedstrijd van Oranje op het WK  stond in Porto Alegre op het programma. We vlogen die dag heen en weer vanuit Sao-Paulo. Dus het werd al met al een lange en vermoeiende dag.We waren komen vliegen vanuit Sao-Paulo en landen daar om 09:25 uur. 

Met de bus gelijk maar naar het stadion omdat we toch te laat zouden zijn voor de parade vanuit de stad. Be bus rit, die overigens door een Braziliaan werd betaald, ik mocht echt niet betalen, zo aardig, duurde wel een uur, en dat voor 17 km. Dus om kwart voor 11 waren we bij het stadion.

Eerst nog even live op de Braziliaanse tv geweest samen met Nancy, nog wat interviews en biertjes weg getikt en toen het stadion binnen. Prachtig stadion en wij zaten lekker in het zonnetje bij zoín 18 graden.  Uit de wind leek het wel 25 graden.Ik was behoorlijk gespannen de avond ervoor, weinig geslapen enz. dat betekend weinig goeds meestal. Had ook een gevoel het gaat moeilijk worden, misschien gelijk. 

Het begon niet echt goed, de AustraliŽrs voetbalden prima mee. Veel inzet, fysiek ijzersterk, maar dat was op voorhand bekend. Toch was het na 20 minuten Arjen Robben, die de score opende, na een goede aanval een mooie schuiver in de hoek, en wij gingen weer Juichen, Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, 0-1. Maar ik was nog niet uitgejuicht, of de 18.000 Australische supporters gingen uit hun dak, mooie goal 1-1. Toen had ik het even slecht, zo snel na de 1-0, de 1-1. Heb me even 5 minuten terug getrokken beneden bij de toiletten.

Ik vond dat de wedstrijd gelijk opging. Zeker de eerste helft, vond ik de AustraliŽrs zelfs beter. Ruststand dus 1-1.Na de rust ging het ook niet echt lekker met Oranje. En in de 54e minuut kreeg AustraliŽ een Penalty, boem, 1-2. En toch had ik het gevoel dat het goed zou komen, in elk geval een gelijkspel. En inderdaad, Oranje was wakker geworden, ze gingen beter spelen en pressen. En dat resulteerde in de 58e minuut in de 2-2 door Robin van Persie. En Oranje ging door, en zo was het 10 minuten later al weer 3-2 door Depay. Een volgens mij tehouden schot, maar mij interesseert het niet hoe, als we maar winnen, 3-2.

En Oranje was nog steeds beter en ging ook voor de 4-2, maar dat lukte niet, zodat ik erg blij was toen het laatste fluitsignaal klonk. Zo de 6 punten zijn binnen. Nu wachten wat Spanje tegen Chili doet. Na de wedstrijd zijn wij Spanje-Chili wezen kijken in het centrum van Porto Alegre. En daar zagen we dat Chili met 2-0 wist te winnen van Spanje. Dat betekend automatisch dat we geplaatst zijn voor de 1/8 finale. 

Maar a.s. maandag wordt het nog heel spannend, want ik wil heel graag eerste worden en naar Fortaleza. Zou mij goed uitkomen, want dan zitten we in Natal, op ongeveer 500 km van Fortaleza. Dus maandag winnen of gelijk spelen tegen Chili, dan worden we eerste in de groep en gaan we op zondag 29 juni spelen tegen KroatiŽ of Mexico, en anders op zaterdag 28 juni tegen Brazilie heel waarschijnlijk. Maar maandag weten we meer.

Hieronder de fotoís en op de fotopagina, nog meer fotoís die later online komen te staan.

Groetjes.

Rob.

 

Met Avianca airlines van Sao-Paulo naar Porto Alegre, en wederon weer stipt op tijd. Gaat allemaal heel goed tot nu toe.

 


Op weg naar het stadion lekker eten te verkrijgen. Maar helaas, ik mag van mijn zus, Yvonne, hier niet van eten, is onze maag niet tegen bestand en dan lig je een week ziek op bed. Zooooo jammer, dit is toch heerlijkj, zeg nou zelf.

Gelukkig hebben ze ook andere lekker dingen te eten, patat, hamburgers, zo gewoon, maar ook heerlijke gevulde pasteitjes, die zijn echt heerlijk. En ook op de weg naar het stadion, heerlijke blikjes bier, Brahma, en dat voor 5 real, is niet echt duur, omgerekend ongeveer 1,80

 


   

 

We zijn binnen in het prachtige Beira-Rio stadion in Porto-Alegre. Heerlijke plaatsen in de zon. Wie doet ons wat hahahaha.

 


Daar zijn onze jongen weer.  


   

 

Niet echt veel toeschouwers, er konden er zeker nog 8000 bij.   
 

 

Al met al, een spannende wedstrijd met een prima resultaat. En Spanje heeft verloren, dus we zijn geplaatst voor de 1/8 finale. Nou hopen dat ze maandag winnen en dan zijn we eerste in de groep, op naar Forteleza. En anders naar Belo-Horizonte, maar gewoon winnen van die Chilenen. Dan hoef ik ook niet zo veel om te boeken enz.  Nou de foto's op de Fotoapagina staan inmiddels online.

Nogmaals, de groetjes.