Nederland Ė Engeland 
    10-08-2011
 
   
 
N.a.v. de hevige rellen in Londen werd de wedstrijd in en tegen Engeland op Wembley afgelast.

Op maandagavond 08 augustus zat ik thuis achter de computer en toen kwamen al berichten binnen van het mogelijke niet doorgaan van de wedstrijd.

Ik had er al flink de pest in, en had eigenlijk al een idee van dat gaat zeker niet door. Maar ja ik had mijn treinkaartje al geboekt, daar ik mijn geld ook niet terug zou krijgen en ik ook nog een tour geboekt had door Wembley op donderdagochtend besloot ik toch maar, zeker ook om dat het niet definitief was af te reizen naar Londen.

Ik had een NS hispeed ticket geboekt naar Londen. Vanaf ieder station in Nederland naar Londen Kings Cross, vandaar kun je dan makkelijk naar je hotel met de Tube (metro).

Nou het begon al lekker, aangekomen in Rotterdam, bleek dat de internationale trein naar Brussel dat uur precies niet reed. Maar ik mocht zonder kosten met de Thalys mee. Zo dat gaat hard, 10:10 vertrokken uit Rotterdam, en om 10:37 uur was ik al in Antwerpen. Dat ging dus lekker.

Maar ondertussen net dat we BelgiŽ binnen reden kreeg ik al een smsíje met de mededeling  dat de wedstrijd definitief werd afgelast. Ondanks dat ik het al zag aankomen, verschrikkelijk balen, tja wat moet ik daar nou in Londen, ik kom voor Oranje en een vol Wembley. Maar goed, toch maar gaan en het beste er van maken.
 

 

 

 

 

Nee deze foto is niet echt duidelijk. Toch had ik echt nog niet gedronken hoor.


Het stuk tussen Antwerpen en Brussel zuid (midi) ging niet zo vlot, rond 11:25 uur kwamen we aan op Brussel Zuid, hier diende ik over te stappen op de Eurostar naar Londen.

Deze trein vertrok om 12:29 uur. Kwam ook nog een Nederlandse supporter tegen, die met zijn dochter naar de wedstrijd zou gaan, voor de dochter de eerste uitwedstrijd, wat was ze teleurgesteld, tja wie eigenlijk niet.
 

 
Het ging prima met de Eurostar, in twee uurtjes ben je in het hartje van Londen, met een uur tijdsverschil kwam ik dus om 13:30 uur aan op Kings Cross in Londen. Even rustig rondgelopen, twee metroís naar het hotel gepakt en nog voor 15:00 uur arriveerde ik in het Euro-Hotel in de wijk Wembley. Ingecheckt en naar de kamer. Erg klein kon me kont nauwelijks keren, maar goed, voor 92 pond inclusief ontbijt, nou ontbijt, geroosterde boterhammen, cornflakes, koffie en thee en dat was het. Maar dat wist ik van te voren. Je kon overigens wel voor 5 Pond een full English breakfast bestellen, heb ik maar niet gedaan.
 

Nou zo rond 16:00 uur maar even naar Wembley gelopen, was vlakbij, zoín 15 minuten lopen, en even rondgekeken daarna naar de Pub voor wat Pints off Beer en wat te eten. Aanbieding van de dag genomen, Mixed Grill met een drink naar keuze voor 5.99 pond, geen geld. Een bord vlees, met salade patat en een Pull bier erbij voor nog geen 7 euro.

 

 

Daarna op tijd gaan slapen. Maar werd toch rond één uur wakker, omdat mijn telefoon begon te piepen dat hij wat power nodig had. FF opladen, SHITT, geen verloop stekker bij mij, dus maar weer aangekleed en naar de receptie, gelukkig daar kon ik een adapter lenen. Eerste werkte niet, de tweede wel. Daar bij de receptie is ook de bar van het hotel, die de hele nacht open was, en kijk daar, daar zat een groepje in het oranje, het was een kleine groep uit het bekende (spandoek) Margraten, die ook in mijn hotel waren neergestreken. Ik had hun ook al ontmoet in Budapest, en nu dus ook hier, gezellig en gelukkig was ik niet de enige. Want dit keer was ik helemaal alleen afgereisd naar deze wedstrijd. Afgesproken om de volgende dag even naar Wembley te lopen. Toen maar weer gaan slapen.
 
De wedstrijddag, was heel dubbel voor mij. Niks geen spanning, weinig oranje. ís Morgens samen met de groep uit Margraten naar het Wembley stadion gelopen en overdag wat rondgelopen in Londen zelf. Zo rond 16:30 uur was ik weer terug bij mijn favorieten pub J.J. Moons, voor wat te tenen en te drinken. Op tijd terug naar het hotel voor de wedstrijd ItaliŽ Ė Spanje, helaas, er kon daar alleen gekeken worden naar Noord-Iereland Ė FaerŲer eilanden, uitslag 4-0, en Spanje had ook verloren van ItaliŽ met 2-1. Stel dat Nederland van Engeland had gewonnen dan hadden we in de Fifa Ranking op de eerste plaats gestaan, dat was nog nooit gebeurd in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Het werd dus steeds erger dat we dat niet mochten voetballen. Na de wedstrijd maar weer vroeg gaan slapen.
 

Op donderdag 10 augustus had ik nog een rondleiding door Wembley geboekt, al lang geleden via het internet. Ook de groep uit Margraten had dat gedaan en tevens nog een groep uit Maastricht.


 
Een geweldig stadion natuurlijk, ongeloofelijk om daar even binnen geweest te zijn.
 
 

 

 

 
Gelijk maar even vastgelegd dat ik er geweest ben, zo vaak kom je niet in Wembley.
 
 


Was leuk, de rondleiding, maar ik kreeg er nog een rotter gevoel bij dat het gisteren niet is door gegaan.
 
Hier de op de foto rechts het uitvak, dus daar had ik en zo'n 600 andere oranjefans uit hun dak kunnen gaan en een geweldige belefenis hadden kunnen meemaken. Er waren ongeveer 70.000 kaartjes verkocht.
 

 

   
 
Het uitzicht van binnen naar buiten, met het                  De perszaal, weinig pers aanwezig overigens,
Bobby Moore standbeeld.                                                    alhoewel de oranjepers wel in de meerderheid was.
 
 

Toen na de rondleiding direct naar het hotel om mijn spullen op te halen en met de metro weer terug richting Kings Cross voor de Eurostar naar BelgiŽ.   

Na wat vertraging te hebben gehad met de trein in BelgiŽ was ik even voor 21:30 uur weer thuis.

Ik hoop toch dat de FA en de KNVB snel deze wedstrijd terug in plannen. In het voorjaar van 2012 zijn er volgens mij nog mogelijkheden en dan ga ik er zeker weer heen. Want een wedstrijd van Oranje op Wembley komt niet ze heel vaak voor.

Maar goed, ik kijk al weer uit naar de volgende maand, met in Eindhoven de wedstrijd tegen San Marino en 4 dagen later de uitwedstrijd in Helsinki tegen Finland, ook oktober en november zijn er nog leuke uitstapjes o.a. naar Stockholm en Hamburg. Uiteraard dan ook weer hier een verslag op Oranjeachterna.nl.
Voor meer foto's van Wembley kijk je op de fotopagina, je kunt ook HIER klikken.

 

Groetjes

Rob.