Oranje nieuws


Oranje eindigt 2017 als nummer 20 van de wereld - zaterdag 23 december 2017

Teamfoto van Oranje: Staan vlnr: Davy Propper, Kevin Strootman, Matthijs de Ligt, Memphis Depay, Ryan Babel,
Virgil van Dijk en Jasper Cillessen. Zittend: Steven Berghuis, Nathan Ake, Memphis Depay, Joel Veltman en
Daley Blind. © ANP  
 
Het Nederlands elftal sluit 2017 af als nummer twintig van de wereld. De mondiale voetbalbond FIFA presenteerde de laatste lijst van dit jaar. Daarin zitten amper wijzigingen ten opzichte van de ranglijst van vorige maand. 
 
Oranje nam een jaar geleden de 22ste plek in. De nationale ploeg duikelde dit jaar naar de 36ste positie in augustus, een historisch dieptepunt. Onder leiding van bondscoach Dick Advocaat krabbelde Oranje de laatste maanden echter weer omhoog. Het Nederlands elftal won zes van de zeven interlands met Advocaat op de bank. Alleen de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk ging verloren. Oranje eindigde in de groep op doelsaldo als derde achter Zweden en ontbreekt daardoor volgend jaar op het WK.
Duitsland sluit het jaar af als nummer één. De wereldkampioen bleef in vijftien interlands ongeslagen en won de Confederations Cup. Denemarken heeft in 2017 de meeste progressie geboekt. De Denen namen een jaar geleden de 46ste plek in, maar werkten zich op naar de twaalfde plaats. Komende zomer zijn ze van de partij op het WK.
 Bron: www.ad.nl


Terug naar de vorige pagina >