Oranje nieuws


Oranje klimt ondanks oefenzeges niet op FIFA-ranking - donderdag 23 november 2017

De basiself van Oranje voor het oefenduel in en tegen RoemeniŽ (0-3). 
De basiself van Oranje voor het oefenduel in en tegen RoemeniŽ (0-3). © ANP


De gewonnen oefeninterlands tegen Schotland (0-1) en RoemeniŽ (0-3) hebben het Nederlands elftal geen terreinwinst opgeleverd op de wereldranglijst van de FIFA. Op de nieuwste ranking, die vanochtend werd uitgebracht door de wereldvoetbalbond, neemt Oranje net als vorige maand de twintigste plek in.

Oranje begon dit jaar als nummer 22 van de wereld, maar zakte mede door tegenvallende resultaten in de WK-kwalificatie weg naar plek 36 in augustus. Dankzij een serie van vijf overwinningen klom het Nederlands elftal weer op naar de twintigste stek. Ondanks de goede resultaten onder bondscoach Dick Advocaat, die zes van zijn zeven interlands won, liep de nationale ploeg kwalificatie voor het WK mis. 
 
Duitsland voert de wereldranglijst nog steeds aan, gevolgd door BraziliŽ en Portugal. Zwitserland is nieuw in de top tien. De Zwitsers plaatsten zich via de play-offs voor het WK en gingen van elf naar acht. Zweden, dat Oranje in de groep voorbleef en daarna ItaliŽ versloeg in de play-offs, schoot zeven plaatsen omhoog naar de achttiende stek.

Kijk op de Fifa World Ranking pagina voor de hele lijst. 
 
Bron: www.ad.nl
 
 
 
 


Terug naar de vorige pagina >