Oranje nieuws


Robben hakt de knoop door en stopt na veertien jaar bij Oranje - woensdag 11 oktober 2017

Robben loopt na de wedstrijd een ererondje met zijn zoontje. 
Robben loopt na de wedstrijd een ererondje met zijn zoontje. © REUTERS

Arjen Robben zet een punt achter zijn interlandloopbaan. De aanvaller van Bayern MŁnchen gaf vanavond in de Arena aan dat de wedstrijd tegen Zweden zijn laatste optreden is geweest in Oranje. Robben kwam 96 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde daarin 37 keer.

Een voetbalmirakel bleek er in Robbens laatste interland niet in te zitten, maar de Groninger was bij de 2-0 zege op Zweden wel verantwoordelijk voor beide Oranje-goals. Om de play-offs voor een ticket voor het WK in Rusland te halen, was echter een monterzege met minimaal zeven doelpunten verschil vereist.

Het publiek gaf Robben nog tijdens de wedstrijd een eresaluut door minutenlang 'Arjen bedankt' te scanderen. Direct na de wedstrijd liep hij samen met zijn kinderen een ereronde langs het veld, waarmee hij zijn beslissing om te stoppen meteen duidelijk maakte.

Evenaring Bergkamp
De aanvoerder voerde met zijn twee goals zijn productie in Oranje op naar 37 treffers, evenveel als Dennis Bergkamp. Alleen Robin van Persie (50), Klaas-Jan Huntelaar (42) en Patrick Kluivert (40) scoorden vaker.

De 33-jarige Groninger debuteerde op 30 april 2003 als invaller in de oefeninterland tegen Portugal (1-1). Zijn eerste doelpunt maakte Robben een half jaar later in zijn derde interland, tegen MoldaviŽ (5-0). De vleugelspits deed mee aan drie EK's (2004, 2008 en 2012) en drie WK's (2006, 2010 en 2014).
 
 
Arjan Robben na 2-0 tegen Zweden.
                              Arjan Robben na 2-0 tegen Zweden. © SCS/Soenar Chamid
 
Bron: www.ad.nl


Terug naar de vorige pagina >