Oranje nieuws


Advocaat: Sneijder qua passing van uitzonderlijke klasse - zaterdag 10 juni 2017

Wesley Sneijder van het Nederlands elftal met bondscoach Dick Advocaat als hij wordt gewisseld. 
Wesley Sneijder van het Nederlands elftal met bondscoach Dick Advocaat als hij wordt gewisseld. © ANP 

Dick Advocaat beloofde Wesley Sneijder in zijn jubileuminterland een basisplaats en dat vertrouwen betaalde de middenvelder uit. ,,Sneijder was in zijn eerste 70 minuten qua passing van uitzonderlijke klasse", vond de bondscoach na de 5-0 zege op Luxemburg. 
 
Niet iedereen had de teruggekeerde bondscoach, die begonnen is aan zijn derde termijn bij Oranje, vanavond in De Kuip kunnen overtuigen. ,,Bepaalde fases waren goed. Er waren ook spelers minder goed. Maar er stond wel een team. We hadden nog meer goals moeten maken. Wie er minder waren? Daar plak ik nu geen namen op, dat merken ze volgende keer wel."

De gretigheid van Oranje, waar Advocaat vooraf al op hamerde, zag hij wel terug op het veld. ,,Ik proefde wel dat ze er zin in hadden, daar was ik blij mee."

Een domper op de feestvreugde was het knappe resultaat van de grootste concurrent in groep A. ,,Zweden wint van Frankrijk ja. De aanvoerder zei meteen: we gaan dan voor de groepswinst. Je kunt het inderdaad van twee kanten bekijken. Frankrijk wordt ook nerveus en waarom zouden we niet daar een resultaat kunnen boeken."

Verdediger Nathan Aké mocht vlak voor tijd Sneijder aflossen en dat had een speciale reden. ,,Dat was omdat hij nu niet meer voor Ivoorkust kan uitkomen. Dat heb ik hem ook gezegd. Maar hij wilde het ook."
 
Bron: www.ad.nl


Terug naar de vorige pagina >